Nama je bio postan ručak na vodi a vama može biti odličan prilog uz pečenu piletinu ili ribu.
Sastojci:
1 kašičica mlevenog kumina
1 kašičica mlevene dimljene crvene paprike
po ukusu morska so
sveže samleven biber
1 osrednja glavica ljubičastog luka
1 osrednji krastavac
2 zrela paradajza
1 mali feferončić
2 kašike sitno iseckane nane
1 kašika sitno iseckanog korijandera
2 kašike sitno iseckanog peršuna
4 struka sitno iseckanog mladog luka
1 kašika paradajz pirea
korica i sok od 1 limuna, ili po ukusu
2 kašike maslinovog ulja, ako ne postite na vodi
Priprema:
U veću zdelu staviti kuskus, kumin,morsku so i crvenu dimljenu papriku i sve izmešati.
Preliti sa provrelom vodom da samo pokrije kukskus. Poklopiti i ostaviti sa strane da stoji dok kuskus ne upije svu vodu.
Rastresti viljuškom, tek kad je sva voda upijena.
Sitno iseckati nanu, peršun i korijander.
Dodati svo sitno iseckano povrće, sveže začine, pobiberiti, dodati izrendanu koricu i limunov sok i sve dobro izmešati.
( koricu koristiti ako je limun ne prskan )
Oni koji ne poste a spremaju ovaj prilog uz meso ili ribu, dodati 2 kašike maslinovog ulja.
Ideja je po Jemie Oliver-u, sa nekim mojim dodacima.
Ja sam dodala i oko desetak isprženih šampinjona na vodi..
Ja sam dodala i oko desetak isprženih šampinjona na vodi..
Prijatno!!!
Danas sam farbala jaja i pravila sa dekupažom od salveta...nisam puno napravila jer ćemo mi, za Uskrs, biti sami...
Нема коментара:
Постави коментар