петак, 17. април 2015.

Jaja sa parmezanom

Još jedna odlična ideja kako upotrebiti preostala uskršnja jaja....



Sastojci:

10 kuvanih jaja
100 g maslaca
100 g izrendanog parmezana
2 kašičice senfa
4 paradajza
po želji maslinke
so i biber

Priprema:

Oljuštiti jaja, raseći ih po dužini i izvaditi žumanca.

U posebnu zdelu umutiti maslac sa senfom, žumancima i izrendanim parmezanom i posoliti i pobiberiti po ukusu.
Napuniti polovine belanaca sa ovom smesom.

Paradajz iseći na kolutove,preko staviti napunjene polovine jaja i ukrasiti sa maslinkama.( ja sam se malo igrala pa sam pravila mace...ako služite ova jaja deci, oči pravite od maslinki, ja sam stavljala zrna bibera,za brkove sam koristila vlašac a za usta komadiće crvene paprike )


Poslužiti.


Prijatno!!!

6 коментара: