Piletinu volimo i danas sam pravila pilav a uz pilav mi je najlepša piletina...
Sastojci:
8 bataka ili 1 celo pile
350 ml bilo kog piva
3 do 4 čena belog luka
sveži začini žalfija, majčina dušica, lovorov list,
po ukusu biber, suvi začin za piletinu,
pola kašičice dimljene crvene paprike
nekoliko kolutova limuna
150 g suve dimljene slanine
vrlo malo ulja
Priprema:
Osušiti je i ispod kožice zavucite komadiće suve,dimljene slanine, posuti sa začinima koje vi volite, iseći nekoliko kolutova limuna i staviti zajedno sa mesom,preliti sa kašikom ulja, pokriti i ostaviti nekoliko sati u frižider, ili preko noći.
Pokriti folijom i dobro ušuškati svuda okolo.
Za ovu piletinu je važno da se tiho peče. Zavisi koliko su vam komadi mesa veliki, možda će trebati više ili manje vremena...posle sat vremena proverite sa viljuškom, ako je tečnost bez krvi u njoj, onda je meso pečeno, samo onda otkriti i zapeći je.
Prijatno!!!
Piletina mi je neprikosnovena, na bezbroj načina može i brzo stiže... Odličan recept, delikatesan ;).. još je ovako nisam spremala. Pozdrav! :)
ОдговориИзбришиHvala, draga moja Sandra....piletina se može pripremiti na hiljade načina i svaki put je drugačija...kod nas ona najbolje prolazi i mislim da je i najviše i koristim....Topli pozdrav.
ОдговориИзбриши