Jedva čekam da stigne kukuruz da ga možemo kuvati i jesti, kad ga nema svežeg ( ustvarti ima ga ali mi nije baš nešto dobar ) onda može i zamrznuti.
Sastojci:
125 ml mleka
125 ml pavlake za kuvanje
30 g putera
22 g brašna
pola kašičices soli ili po ukusu
2 jaja
50 g izrendanog lako topljivog sira
vlašac,peršun
opcionalno:
100 g suve dimljene slanine
Priprema:
Vatrostalnu posudu 20cm X 20cm podmazati sa uljem ili isprskati sa sprejom za pečenje.
U ostatak mleka umutiti brašno.
Jaja umutiti sa žicom za mućenje i ostaviti ih sa strane.
Kad je mleko i pavlaka provrela, sipati brašno umućeno sa mlekom i kuvati samo minut,dva dok se ne zgusne.
U vruću smesu,stalno mešajući,dodavati u tankom mlazu, umućena jaja.
Po želji u tu smesu možete staviti i pola količine izrendanog sira.
Ako koristite suvu dimljenu slaninu, nju prethodno ispržti,izvaditi je na kuhinjski papir, ocediti i dodati na kraju u kukuruz,promešati sve zajedno.
Isipati u podmazanu vatrostalnu zdelu i peći oko 25 minuta, izvaditi, posuti,ako želite sa sirom i vratiti nazad još 5 minuta da se sir otopi.
Pečen kukuruz izvaditi i ostaviti da se ohladi.Iseći na parčiće, posuti sa vlašcem i peršunom i poslužiti kao prilog uz meso sa roštilja ili kao samostalni ručak.
Zanimljivo, čini mi se da bi bilo odlično kao prilog uz roštilj.
ОдговориИзбришиHvala Petra, može sa roštiljom, bilo kojim pečenim mesom, nama je bio ručak bez mesa. Pozdrav.
ИзбришиSuper izgleda, obožavam zapečena jela!
ОдговориИзбришиVolimo i mi, nekako su mi lepša. Hvala ti puno, draga moja Emina.
ИзбришиPROBACU SIGURNO
ОдговориИзбришиPROBACU SIGURNO
ОдговориИзбришиPrelepo izgleda
ОдговориИзбриши