четвртак, 25. фебруар 2016.

FBI Rukavice ________THURSDAYS COOKING

U okviru naših blogerskih igrica, je i ova FBI Rukavice, gde se svaka dva meseca glasa za novi blog, koji ćemo istraživati.Igricu je osmislila Maja sa bloga " Cooks and Bakes " a ovog puta istražujemo Petrin blog " THRSDAYCOOKING "

Volim ove naše igrice, jer puno puta ne vidim nove recepte ili da nađem vremena pa da malo prošetam po blogovima, na ovaj način imamo dovoljno dva meseca da istražujemo blog, koji izglasamo.
Petra je jedna od prvih blogerica, koja mi je zaželela dobrodošlicu u blogerske vode i koja vrlo često svrati, da prokomentariše nešto što sam napravila. Hvala ti,draga Petra za to.
"Češljajući" kroz Petrin blog,Thrsday's cooking,  da znaš, baš bih volela da znam šta stoji iza tog imena, našla sam mnogo interesantnih recepata,ali jednostavno se ne može da stigne. Lista je bila podugačka i ako na njenom blogu mahom su recepti za slatkiše i torte, kojih ja nisam veliki ljubitelj, našla sam i ono što je po mom ukusu...pa da krenem. Recepte neću pisati linkove ćete naći u  nazivu jela...




Prvi put pravim sutlijaš sa žumancetom i iskreno da kažem, dopalo mi se, mada mi se ne sviđa ideja sa ostavljanjem belanceta, koja obično gledam da uvek upotrebim..ovog puta je završilo u omletu.





Ovo je fenomenalan kolač, koji sam pekla u plehu za srneća leđa i trebala sam da stavim u malo veći pleh...ovaj kolač će biti još puno puta pravljen u našoj kući, ali sledeći put ću ga praviti u obliku kuglofa ili u dužem plehu.





Odličan doručak, u kom smo i muž i ja uživali.




Da li postoji mogućnost da se nečiji blog istražuje a ja da ne napravim neko testo ili kiflice...nemoguća misija. Kiflice su odlične, pravila sam i ja nešto slično ovim kiflicama i znam da su odlične i to je bio još jedan razlog da ih ponovo napravim.




Obožavam pileću paštetu ali je retko kupujem jer ko zna šta sve stavljaju u masu i vrlo često je pravim sama, tako da kad sam videla tvoj recept morala sam da isprobam...Oprosti za ovako lošu sliku, kod nas je danima tmurno vreme i koliko god da se ja trudim da lepo uslikam, ovog puta mi nije uspelo ali uspelo nam je da uživamo u njoj.



Hleb sa krompirom pravim i ja,ali ovde me je privukao način pečenja..znam da ću tim načinom dobiti odličnu hrskavu koricu, jer pravim moju vereziju brzog hleba koji se ne mesi na vrlo sličan način...Volim ovu vrstu hlebova jer su i posle nekoliko dana mekani i dobri.


Petra, od srca ti hvala na svim ovim lepim receptima, posebno na receptu za kolač sa limunom i lešnicima, koji nas je totalno oduševio.

2 коментара:

  1. Hvala tebi na posjeti:)
    Kada sam vidjela naslov posta odsjekle su mi se noge od straha, šta ako ti nešto nije uspjelo pa mom recept?1
    Joj grozno...
    A ime bloga, pa ja sam pokrenula blog kratko nakon što sam odselila od roditelje. Ali svakog petka poslije posla idem doma na ručak i kavu. I onda ne mogu doći "u goste" bez kolača. Tako da ja svakog četvrtka obavezno nešto mutim u kuhinji. I zato thursdaycooking :)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga moja Petra, dosta si ti dugo već u ovim blogerskim vodama i dosta se naučilo, tako da ja definitivno ne sumnjam u tvoje recepte...kad god bude neki blog za pretraživanje napravim listu dugačku pola km a na kraju ne stignem sve...još jednom, od srca ti se zahvaljujem na svim divnim receptima i zagrljaj ti leti od mene iz daleke Kanade.

    ОдговориИзбриши