петак, 26. фебруар 2016.

Pečena boranija sa pančetom

Prvi put pečem boraniju u rerni na ovaj način,i da vam kažem, da mi se izuzetno dopala...probajte i vi.Meni je ovo bio ručak.


Sastojci: 500 g žute boranije, 100 g pančete ili sušene slanine, 30 ml maslinovog ulja, po ukusu sveže samlevenog bibera i morske soli, pola kašičice grčkog ili italijanskog začina, 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna

Priprema:
Boraniju očistiti od vrhova i ako je predugačka, preseći na pola.
Oprati je i osušiti.
Preliti boraniju sa maslinovim uljem, posoliti pobiberiti, dodati suvi začin i sečenu pančetu i sve dobro izmešati.

Uključiti rernu na 200°C i ostaviti je da se zagreje.
Pleh prekriti papirom za pečenje i sipati boraniju i poravnjati je.
Peći 15 minuta, promešati je i vratiti još desetak minuta da se peče ili dok vam blago ne porumeni.
Pečenu boranije posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplu kao prilog pečenom mesu ili ribi a ako imate previše, možete preliti sa nekim prelivom za salatu i jesti je kao salatu. i poneti na posao za ručak.

Prijatno!!!

2 коментара:

  1. E baš danas gledam pobašti šta ima od novog povrča, već nam tikvice i livadski kupus i paradajz i patlidzan ..ne dosadilo ali lepo je i nešto drugo. Ok čili papričice krenule to je turšija, praziluk samo što nije, a i buranija ce biti tu za neki dan. Mnogo volimo da je jedemo naročito ovu puterku. Dopada mi se ovako spremljena

    ОдговориИзбриши
  2. Draga moja, zavidim ti na toj bašti....ja je nemam, jer u zadnjem delu dvorišta imamo dva velika drveta i nemamo sunce zbog njih..ali možda u nekoj sledećoj kući...uživaj u tom svom malom raju.

    ОдговориИзбриши