среда, 8. јун 2016.

Apricot Flaugnarde ( kremasta poslastica od kajsija )

....ako niste probali ovu vrstu poslastice, ne čekajte dugo....jednostavno se topi u ustima a napravi se za manje od 5 minuta.



Sastojci:
inspiracija 

7 - 8 osrednjih zrelih kajsija
3 jaja
175 ml mleka
75 ml slatke pavlake
1/2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanila paste
50 ml likera od kajsija ili viskija
80 g šećera
75 g brašna
1/4 kašičice soli
prah šećer

Priprema:

Tepsiju za tart, prečnika 22cm premazati sa hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje.
Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti,izvaditi koštice i poređati ih u krug u kalup.


Ostaviti sa strane.
Uključiti rernu da se greje na 190°C.

U zdelu umutiti sa žicom za mućenja, jaja, šećer, mleko, slatku pavlaku, so,vanilu i liker / viski i na kraju dodati brašno i umutiti da nema grudvica.
Umućenu masu preliti preko kajsija i staviti da se peče oko 30 do 35 minuta.


Ispečenu poslasticu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, posuti sa prah šećerom i poslužiti.


Prijatno!!!!

13 коментара:

  1. Preukusno i osvezavajuce. Danas opet pravim na zadovoljstvo moja tri muskarca i odusevljene bake. Zorice, recepti su Vam izuzetni. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala vam svima... mi smo se jedva uzdržali da ne pojedemo onako toplu, i meni je onda najbolja, ali je podjednako dobra i hladna.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala vam svima... mi smo se jedva uzdržali da ne pojedemo onako toplu, i meni je onda najbolja, ali je podjednako dobra i hladna.

    ОдговориИзбриши
  4. Teta Zorice,
    Iznova se ja vracam vasim receptima, s tim sto ovaj put sam htela nesto sto jos nisam probala... Mogu reci samo da sam vise nego odusevljena, kao i moja decica, koju ne mogu bas tako lako da ubedim da jedu sveze voce...
    Kolac je fenomenalan i u isto vreme bude i sladak i ima svezinu, sto za ove letnje dane cine ga odlicnim...
    Hvala vam sto ste nam ulepsali ovaj dan sa divnom poslasticom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. a ti si meni ulepšala dan sa tvojim komentarom..ovo mi je najveća nagrada za sav rad i trud koji ulažem u ovaj blog. Od srca ti hvala i neka vam je prijatno:)))

      Избриши
  5. Draga Zorice, hvala ti na ovom i vise nego odlicnom receptu ! Cim sam ga vidjela znala sam da cu ga isprobati a sada znam da cu ga jos puno puta napraviti. Danas sam sa gostima uzivala u njemu, odlucila sam se na dobro rashladjeni i svima nam se jako svidio ! Veliki pozdrav i poljubac ti saljem !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Branka, od srca ti se zahvaljujem i da znaš da sam se jako obradovala da vam se poslastica dopala...ja, dok je bila mlaka, bih je pojela celu, toliko mi se dopala. Pozdrav, draga moja iz vrelog Toronta.

      Избриши
  6. SVAKI vas recept koji sam probala je fantastican.

    ОдговориИзбриши