субота, 11. јун 2016.

Voćni žele sa malinama

U Severnoj Americi se jako puno koristi JELLO kao desert i veliki i mali vole taj desert..znajući da nema da se kupi na vašem području, malo sam švrljala netom i tražila kako ga i vi možete napraviti i uživati u ovoj brzoj i jednostavnoj poslastici. Ovaj domaći JELLO je zdrav i bez industrijskih dodataka...probajte, možda vam se dopadne.


Sastojci:

500 ml soka od malina
2 kašike ili 14 g želatina
100 do 150 g svežih malina
zaslađivač u zavisnosti od vašeg ukusa ; med, stevia, javorov sirup

Priprema:

U šerpicu sipati trećinu soka ( koristite sok po vašem izboru, ja sam kupila zamrznuti sok od malina i razredila ga sa vodom a možete i da iscediti svež sok od voća, koje vi volite ) i na niskoj temperaturi zagrejati i pre, nego što sok provri, dodati želatin i mešati da se otopi. Kad se želatin otopio, isključiti ringlu i ostaviti minut dva da odstoji i onda dodati i preostali sok i sve dobro izmešati.
Probati da li vam je potrebno da dodate zaslađivač, jer puno puta sok od voća je dovoljno sladak, da vam zaslađivač čak nije ni potreban.

Sipati u četvrtastu posudu, kalupiće po vašem izboru ili u posudu za led, dodati voće i ostaviti u frižider da odstoji najmanje 3 sata ili preko noći.

Možete umesto 500 ml soka da stavite 250 ml soka i 250 ml slatke pavlake, dobićete neku vrstu panna cotte.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар