Za vas, koji volite krompir, ovo je fantastično, spolja hrskavo a unutra, meko ko pamuk, i sve to sa ukusom parmezana i majčine dušice. Uz neku salatu i pečeno meso, odličan nedeljni ručak za vas i vaše najdraže.
Sastojci:
750 g krompira
3 do 4 grančice sveže majčine dušice ili 1 kašičica suve1 čen belog luka
pola kašičice soli sa ukusom crnog luka
50 g putera
60 g sveže izrendanog parmezana
svež krupnije samleven biber
Priprema:
U šerpicu, na tihoj temperaturi,otopiti puter , odvojiti 1 kašiku za podmazivanje maffin kalupa.
U otopljen puter dodati sve začune ( pasiorani beli luk, so sa ukusom crnog luka, biber i majčinu dušicu ) i sve dobro izmešati. Isključiti ringlu i ostaviti šerpicu na ringli.Na mandolini za sečenje povrća iseći na tanke kolutove i sipati u veću zdelu, preliti sa masom od putera.
Mandoline slicer
Premazati sa vrlo malo putera odozgore ili pokapati sa nekoliko kapi otopljenog putera.
Uključiti rernu na 175°C i staviti da se peče, tek kad se dobro zagrejala i peći oko45 minuta ili, ako vam rerna jako peče, ukjljučite na 160°C i pecite oko sat vremena.
Pečene hrpice izvaditi iz rerne, ostaviti kratko da se prohlade i sa nožem proći okolo stranica i viljuškom izvaditi.
Poslužiti tople, posute sa malo sveže majčine dušice.
Prijatno!!!!
Bas fina ideja za nesto drugaciji krompir! Probacu sigurno, verovatno bez soli sa ukusom crnog luka, kojeg ovde sigurno ne mogu da nabavim.
ОдговориИзбришиSladoled, nadam se da ćeti se dopasti, mi nismo mogli da prestanemo jedući i ja bigh mogla samo njega i neku salaticu i evo meni ručka. Ako nemaš tu so onda možeš crni luk u prahi ili male suve ljuspice da pomešaš sa solju i to ti je to, a ako nemaš ni to, onda jednostavno preskoči. Topli pozdrav i hvala za posetu.
Избришиšta je to mandolina za sečenje povrća ???
ОдговориИзбришиi meni se ovaj recept jaako dopao ... ;)
Biljana, stavila sam sliku pa možeš da vidiš, ja ne znam kako se to zove na srpskom na engleskom je mandoline slicer.
ИзбришиMogu samo da pohvalim i ovo vaše jelo Zorica, kao i sve što objavite!
ОдговориИзбришиHvala ti, draga Frano...
Избриши