Idealan nedeljni doručak za vašu porodicu i vas.
Sastojci:
inspiracija sa nekim izmenama
4 jaja
75 g brašna po izboru ( obično ili bez glutensko )
1 mala ljutika, sitno iseckana
1 veći čen sitno iseckanog belog luka
korica od 1 limuna
1 kašičica majčine dušice
oko 100 g sitnije rendanog parmezana, cheddar sira ili sir, koji vi volite
otopljen puter ili sprej za pečenje
po ukusu biber i so
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Skuvati ga vrlo kratrko na pari,samo da malo omekša i onda ga samleti u multipraktiku da izgleda kao pirinač.
U zdelu umutiti jaja, dodati sitno iseckanu ljutiku, pasirani beli luk, listiće majčine dušice,koricu od limuna, so, biber, prašak za pecivo,izrendani sir i na kraju dodati karfiol i sve dobro sjediniti.
Peći dok vam dobro ne porumene.Pažljivo ih izvaditi sa spatulom iz kalupa.
U zavisnosti od veličine kalupa, trebali biste dobiti oko 6 debljih vafla.
Ako nemate kalup za vafle, možete ih ispeći kao deblje palačinke.
Kad ste ih ispekli ostaviti ih sa strane i za to vreme ispržiti jaja na oko.
Paradajz iseći na kolutove.Na svaku vaflu staviti po kolut-dva paradajza preko jaje na oko i poslužiti..ja sam preko stavljala po još jednu vaflu i napravila kao sendvič i dobila sam 3 dupla sendviča,dva za muža, jedan za mene.
Poslužiti sa kefirom ili jogurtom.
Prijatno!!!!
i ovo je prelepa ideja .. ja sam prošle subote pravila musaku od karfiola ... ali ovo je baš neobično i lepo
ОдговориИзбришиmusaku od karfiola obožavam i karfiol uopšte mnogo volim i danas nam je bio deo ručka.
Избриши