Paprike sa belim lukom obožavam, ova salata je nešto na taj način, samo još obogaćena i svežim začinskim biljkicama.
Sastojci:
60 ml maslinovog ulja
12 češnja pasiranog belog luka
50 do 60 ml sveže isceđenog soka od limuna
1 kašičica mlevenog cumina
1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
1 do 2 kašike sitno iseckane nane
po ukusu himalajska so i sveže samleven biber
500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
Priprema:
Sočivo očistiti i isprati sa hladnom vodom.
U šerpu sipati povrtni ili pileći temeljac a ako nemate temeljac, može i obična voda i dodati pola kašičice soli i pustiti da provri, kad provri, smanjiti temperaturu,poklopiti i kuvati 15 do 20 minuta, ali pazite da se ne raskuva.Skuvano sočivo procediti i ostaviti da se ocedi od viška tečnosti.
U posebnu zdelicu umutiti ulje, limunov sok i cumin i dodati uprženom belom luku i pržiti još minut dva. Skloniti sa ringle.
Poslužiti salatu sobne temperature sa pečenom jagnjetinom ili mesom sa roštilja..kod nas su bili ćevapi a mogu i kobasice.
Prijatno!!!!
Obozavam ovakve obroke...zasitni i ukusni!
ОдговориИзбришиJasna i kod nas su ovakve salatice uvek dobrodošle. Hvala ti puno.
ИзбришиOvo je baš po mom ukusu! 👍 Obožavam sočivo..❤
ОдговориИзбриши