уторак, 28. јун 2016.

Kremasta hladna supa

Ja ne znam kako vi preživljavate ove toplotne udare, ali ja vrlo teško..klima radi i ne prestaje a ja iz kuće ne smem da izađem preko dana..odem u šetnju rano ujutru ili kasno uveče...hvala Bogu te najavljuju neku normalnu temperaturu od sutra i moći ćemo da malo normalnije funkcionišemo.
Po ovakvom vremenu i ne kuva mi se, tako da jedemo hladne supice, voće, salate, razna povrća i dosta tečnosti...evo jedne odlične hladne supice sa kojom se možete baš fino rashladiti.


Sastojci:
1 veći engleski krastavac ili nekoliko manjih, mladih krastavaca
150 g krem sira
60 ml tečne pavlake sa manjim procentom masnoće 
75 ml povrtnog temeljca ili vode
puna šaka listova peršuna
1 čen belog luka
po ukusu biber i so

Priprema:
Krastavac oprati i osušiti...ako hoćete,možete da ga oljuštiti i očistite od semenki, ja mislim da je to nepotrebno jer krastavci su mladi i nemaju velike semenke.
Iseći na kockice
Staviti u blender ili multipraktik a može se samleti i štapnim mikserom.
Dodati očišćen čen belog luka i dodati punu šaku lišća od peršuna. ( umesto peršuna može i mirođija / kopar )
Dodati krem sir, tečnu pavlaku i povrtni temeljac, ako ga nemate, dodati običnu vodui na kraju posoliti i pobiberiti po ukusu i izblendirati sve zajedno, dok ne dobijete gustu i kremastu masu.

Količinu krem sira i tečnosti možete da korigujete po svom ukusu.

Poslužiti je odmah, posuto sa malo crnog bibera i tečne pavlake, a može i kašičica kisele pavlake...ja sam našu supu posula sa malo dimljene crvene paprike.

Prijatno!!!

2 коментара: