четвртак, 21. јануар 2016.

Salata od komorača

Sveže salate obožavam i mogu da ih jedem u bilo koje doba dana, ova je idealna da se posluži sa pečenom ribom ili piletinom.


Sastojci:
1 glavica komorača
lišće od te glavice
2 kašike sveže isceđenog soka od pomorandže
2 kašike maslinovo ulje
1 čen belog luka
1 kašika belog balsamic sirćeta
so i biber po ukusu

Priprema.
Oprati komorač i odseći stabljike sa lišćem.
Iseči na četvrtine i narezati na spravici na kojoj rendate kupus, možete po dužini ili po širini da imate tanke listiće.
Lišće ( koje liči na mirođiju ) sitnije iseckati i dodati u činiju, zajedno sa komoračem.( ako hoćete, u salatu možete dodati i manju glavicu crnog luka, onda izostaviti beli luk )

U manju zdelicu staviti isceđen sok od pomorandže,dodati ulje,sitno iseckan beli luk, sirće,sveže samleven biber i morsku so i sve to umutiti sa malo žicom ili viljuškom.
Preliti preko salate, dobro izmešati i poslužiti.

Prijatno!!!

6 коментара: