субота, 23. јануар 2016.

Tilapia riba sa ukusom putera i limuna

Nisam sigurna kako se ova morska riba zove kod nas, ako neko zna, neka mi napiše.


Sastojci:
po 1 parče fileta ribe po osobi
1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
pola kašičice mlevene dimljene ili obične crvene paprike
pola kašičice  tučene ljute paprike
1 kašičica za'atar začina
4 kašike putera
2 čena sitno iseckanog belog luka
1 do 2 kašike maslinovog ulja
1 limun, izrendana korica i isečen na četvrtine

Priprema:
U manju zdelicu staviti sitno iseckan peršun, ljutu tučenu papriku, mlevenu dimljenu papriku i za'atar ( ako ga nemate, preskočite ga ) i sve izmešati zajedno.

U manji tiganj staviti puter da se otopi n osrednjoj temperaturi, dodati beli luk i ulje i oistaviti vrlo kratko na ringli i skloniti.

Pleh prekriti pek papirom i poređati oprane i osušene filete ribe.
Premazati svako parče ribe sa puterom i belim lukom, upotrebiti samo polovinu količine putera jer će vam trebati za još jedno premazivanje.
Posuti sa polovinom mase od peršuna i peći 8 minuta  ( u zavisnosti od debljine filea ) na 190°C izvaditi iz rerne, pažljivo okrenuti filete sa spatulom i premazati ih sa ostatkom putera i belog luka i posuti sa preostali peršunom i vratiti u rernu i peći još 5 do 6 minuta.

Koricu limuna izrendati a limun iseći na četvrtine.

Pečenu ribu preliti sa isceđenim sokom od limuna ili poslužiti svakom parče ribe sa četvrtinom limuna i posuti sa izrendanom koricom od limuna.


Kod nas su parčići ove ribe bili zaista velik tako da je polovina od 1 parčeta bila dovoljna za nas žene a muškarci su pojeli po celo parče...vi odlučite koliko komada ribe vam je potrebno.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар