субота, 30. јануар 2016.

Rugelač ( Rugelach ) kiflice sa filom od maka

Još jedan odličan recept za kiflice sa makom.


Sastojci:
300 g brašna
250 g omekšalog krem sira
180 g omekšalog putera
50 g prah šećera
1 žumance
30 ml hladne vode

Fil od maka

Priprema:
Mikserom unutiti puter,prah šećer i krem sir u penastu masu, dodati žumanac i 30 ml hladne vode.
Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo rukom ( ako hoćete, možete i mikserom ) da dobijete glatko i po malo lepljivo testo.
Preporučila bih vam da napravite duplu količinu jer ovo testo se može i zamrznuti.

Podeliti na koliko delova volite, ja sam podelila na 3 dela i svaki deo je po 275-280 g i zaviti u providnu foliju.

Testo možete ostaviti preko noći u frižider ili,zamrznuti ga pa vaditi po potrebi.

Svaku kuglu rastanjiti što više možete,testo je izuzetno dobro da se radi sa njim, da bude što tanje.
Premazati sa već pripremljenim filom, iseći na 16 delova, ili ako volite male kiflice na 20,zaviti i staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom.


Zagrejati rernu na 165°C i peći ih oko 25 do 30 minuta ali da vam samo blago porumene.

Ogladiti ih i posuti prah šećerom zamirisan vanilom.



Recept za fil je ovde.

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Divan recept odličan fil i mi opet uživali u jednom od mnoštvo tvojih finih recepta a evo ga i tu http://dilajla-svatarica.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Tebi od srca hvala na prelepoj prezentaciji i posebno se radujem da vam se dopale. Topli pozdrav i uživajte danas u njima.

    ОдговориИзбриши
  3. Fine kiflice draga Zorice svi tvoji recepti su meni posebni a narocito volimo kiflice na sve nacine

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga moja Zlatice...ja testa volim, kad bih ih jela manje, verovatno bih bila tvigi, ali ovako...šta ćeš, gušti su gušti,zar ne? Topli ti pozdrav šaljem.

      Избриши