недеља, 17. јануар 2016.

Mousse / puding od rogača i avokada

Za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme,koliko nas je " domaćica Nikolina, sa bloga " U slast " nam je zadala temu "rogač" i iskreno rečeno, uopšte nisam znala da li mogu učestvovati u ovoj igrici, jer prvo, treba pronaći gde se prodaje samleveni rogač...verujte, da pojma nisam imala odakle početi i juče, krenem u prodavnicu gde obično kupujem sve što mi je potrebno na merenje i sad se mislim, ako ih pitam za mleveni rogač znam da će me gledati kao da sam pala s neba...za divno čudo devojka me odvede do mesta gde je i pokaza mi a da se ni jednog momenta nije zamislila..o čemu li ova žena priča...tako da znate svi vi, koji živite na ovom kontinentu, da ga ima i da je vrlo lako pronaći ga i izuzetno je jeftin.


Sastojci:

1 zreo avokado
8 Medjool urmi / datulja
20 g samlevenog rogača
1 kašičica vanilinog ekstrata
prstohvat soli
2 do 3 kašike mleka od badema ili vode

Priprema:
Ako su vam urme pretvrde, potopiti ih u nekoliko kašika tople vode.( ako hoćete može i u rum )
Ja sam koristila ove urme, koje su veoma meke i nisam ih potopila u vodu.

Ocediti od vode, očistiti od koštica i sa svim ostalim sastojcima, osim bademovog mleka ili vode, staviti u multi praktik i samleti u glatku i kremastu masu..dodavati po kašiku mleka u multi praktik dok ne dobijete gustinu koju volite.
Ako vam nije dovoljno slatko ( meni i mom mužu je bilo dovoljno slatko ) dodati med ili agava sirup i još jednom sve samleti.

Možete poslužiti odmah ili ostaviti u frižider da se rashladi.
Za vas, koji ne volite ukus rogača, možete zameniti sa kakaom..izbor je vaš.


Prijatno!!!!


2 коментара:

  1. Ova kombinacija sa rogačem mi je jako zanimljiva i krasno si prezentirala mousse. Drago mi je što si bez problema našla rogač, ovdje ga ima svugdje i to vrlo povoljno, ja ga inače jako volim i upravo mi se hlade pite sa rogačem i jabukama, čekaju fotkanje pa degustaciju :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovih dana ću ići u našu prodavnicu pa ću kupiti mleveni rogač, ovaj je i prahu i nije baš najpogodniji za štrudlu...uživaj u tvojim pitama I ŠTRUDLAMA I OD SRCA TI HVALA.

    ОдговориИзбриши