недеља, 3. јануар 2016.

Predjelo u čašama

Izuzetno lepo predjelo, koje možete da napravite ranije i samo sastaviti zajedno pre nego što gosti stignu..na ovaj način svako ima svoje predjelo.



Sastojci:
2 veća avokada
desetak mini cherry paradajza
200 g dimljenog lososa isečenog na komadiće
75 g krem sir
1 puna kašika kisele pavlake
2 struka mladog luka
1 puna kašika sitno iseckanog korijandera ili peršuna
pola kašičice mirođije
po ukusu; morska so, sveže samleven biber
limunov sok

Priprema:
1 avokado iseći na kockice,mladi luk, oprati i očistiti i iseći na tanje kolutove, mini paradajz iseći na četvrtine, korijander ili peršun sitno iseckati, posoliti, pobiberiti i preliti sa sokom od limuna ( 1 kašika je dovoljna ) promešati i ostaviti sa strane.

Krem sir i drugi avokado, koji ćete izgnječiti viljuškom zajedno sa krem sirom i 1 punom kašikom kisele pavlake, dodati mirođiju ( ako je ne volite i ne morate je dodavati ) i sve izmešati zajedno. Posoliti i pobiberiti po ukusu a i ne morate, dimljen losos je dovoljno slan.

Uzeti čaše, iz kojih se može poslužiti ovo predjelo, na dno staviti penicu od krem sira, preko staviti iseckan losos i završiti sa iseckanim paradajzom i avokadom.

Na kraju, ako imate višak lososa možete napraviti male ružice i staviti ih na vrh avokada i paradajza. Ukrasiti listićima mirođije i peršuna / korijandera.


Poslužiti sa krakerima po vašem izboru ili malim parčićima baguette hleba, koji ste prethodno malo prelili sa maslinovim uljem i ispekli ispod gornjeg grejača u rerni.

Ovo možete pripremiti za goste, ili za vas i vašu porodicu.
Takođe možete poslužiti i kao open face sendvič za ručak.


Prijatno!!!!

8 коментара:

  1. Sviđa mi se baš. Probaću prvom prilikom. Mora da su gosti bili prijatno iznenađeni. Pravila sam letos tortu u tegli, svi su bili oduševljeni, a ispalo je i super, nisam prljala tanjire i posude za posluživanje, samo sam posle oprala tegle.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno, draga moja Kato. Minismo imali goste, ovo je bila samo ideja...Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je dovoljno, ako su čaše manje 6 kod nas je bilo dovoljno za 4 osobe, ali su čaše dosta velike.Hvala i topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. super fotografija, a predjelo je skroz po mom ukusu... Milice kod tebe uvijek nesto mnogo fino...

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala ti milice moja....dosta mi je i hrane i svega...januar nam je najgori mesec i nikad kraja.

    ОдговориИзбриши
  6. Izgleda vrlo elegantno posluzeno tako u casama... sve najbolje u Novoj, draga Zorice, i jos puno divnih recepata!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga moja Lana i srećna i uspešna Nova 2016 godina tebi i tvojima!!!

      Избриши