петак, 8. април 2022.

Kasadije sa paprikama )

Možete ih napraviti za večeru ili malo laganiji ručak, uz neku čorbicu užitak će biti potpun.


Sastojci:  4 velike tortilje / palačinke, oko 150 g izrendanog lako topljivog sira, 30 g putera, seckan peršun ili korijander, 1 kašika maslinovog ulja, po 1 paprka; crvena, žuta, narandžasta, 3 do 4 čena belog luka, 1 kašičica soli, pola kašičice mlevenog cumina, 1/4 kašičice ljute mlevene paprike, 1/4 kašičice sveže samlevenog bibera, sok od pola limete

Priprema:  Zagrejati rernu na 200°C.

Papriku oprati, obrisati, očistiti od semenki i iseći na trakice onako kako ih vi volite. Ja sam moju papriku presekla na pola pa onda na još pola i onda seći na malo deblje trakice.

U veći pleh staviti paprike, preliti sa maslinovim uljem, posuti sa začinima i solju i staviti u rernu da se peče,posle desetak minuta, promešati, dodati beli luk sečen ne deblje štapiće i peći još 5 do 10 minuta ili dok paprika lepo ne porumeni.

Paprike mogu i da se isprže, pa ako vam je tako lakše uradite tako.
Pred kraj pečenja paprika ispečene paprike preliti sa sokom od limete i vratiti nazad još minut da se zapeče sve zajedno.

Veći tiganj podmazati sa malo putera i staviti tortilju na zagrejani puter, posuti sa četvrtinom sira ( možete da koristite žuti ili beli cheddar sir, ili mešavinu italijanskih sireva ) i na polovinu tortilje / palačinke staviti četvrtinu od pečenih paprika, posuti sa malo seckanog peršuna i kad se sir otopio, a donja strana se lepo zapekla da bude hrskava, prebaciti onu polovinu sa sirom, gde nema paprike.
Staviti na tanjir..sad tako isto tako uraditi i sa preostalim tortiljama.
Iseći na trouglove ili kako volite i poslužite toplo.


Ako koristite tortlje, one će vam biti mnogo hrskavije nego što su palačinke, ali meni je bilo odlično i sa palačinkama.


Prijatno!!!





Нема коментара:

Постави коментар