четвртак, 20. октобар 2022.

Pizza rolat

Baš mi se jela pizza ali kao što već znate , moj muž nije veliki ljubitelj pizze, ali ovako nešto u vidu rolata / slane štrudle će rado pojesti. Testo za pizzu nije teško umesiti a po nekad se može umesiti i veća količina pa zamznuti. Ja nemamm običaj da zamrzavam ni testo ni kolače, jedino po nekad zamrznem hleb, tako ako nemam vremena da ga umesim, muž uvek može uzeti taj hleb iz zamrzivača.

Sastojci za  testo: 250 do 275 g brašna, 4 g suvog ili 10 g svežeg kvasca, pola kašičice šećera, 1 manja kašičica soli, 2 kašike maslinovog ulja, 145 g vode

Priprema:  Brašno prosejati, dodati suvi kvasac, šećer, so i ko želi može dodati i malo belog luka u prahu ili italijanskog začina u brašno, ali ne morate, dodati toplu vodu i 2 kašike ulja i umesit testo. 

Ja namerno mesim manju količinu testa, jer za nas dvoje je ovo dovoljno, vi, ako imate veću porodicu zameite duplu količinu testa, biće vam je dovoljno za dve pizze.

Zamešeno testo pokriti i ostaviti na toplom mestu da testo naraste.

Naraslo testo oblikovati kao pizza ili kao ja, u pravougaonik.

Puniti sa čim god vi želite. Ja sam sredinu premazala sa pizza sosom,preko sosa posula sa malo mešavinom italijanskih začina, posula mozzarella sirom, preko stavila ljutu papričicu, šampinjone isečene na listiće, finu šunkicu preko i još malo izrenadne mozzarelle preko.. Stranice testa sam isekla na trakice oko 2 cm debljine prebacila preko svega toga, pokrila i ostavila dok se rerna ugrejala na 175°C, premazala sa belancetom, koje mi je ostalo od neke druge upotrebe, posula semenkama i pekla oko 25 minuta.

Pečen rolat ostaviti da se ohladi, iseći na parčiće i poslužiti.

Mi smo danas imali neke ljude koji su nam radili nešto na kući, pa nam je ovo bio ručak, jer mi se danas nije kuvalo. Samo da vam i ovo kažem, ovde kad imate nekog ko vam nešto radi, nije važno šta, njima domaćini ne kuvaju ručkove, inače da su bili naši ljudi, napravila bih više pa bih ponudila i njih, ovako je bilo dovoljno za nas dvoje.


Prijatno!!!


 

Нема коментара:

Постави коментар