недеља, 2. октобар 2022.

Salata sa leblebijama / slanutkom

 Kad god preteramo sa hranom sledeći dan moramo jesti nešto što je mnogo manje kalorično ali da je zasitno.

Sastojci: 1 konzerva od 570 g leblebija / slanutka, 1 veći avokado, sok od pola limuna, 1 manja glavica ljubičastog luka, 150 g cherry paradajza, 1 krastavac, 2 do 3 pune kašike sečenog peršuna, 1 zelena paprika, 1 ljuta paprika ( ne mora ) 

Sastojci za preliv: 60 ml maslinovog ulja, 30 ml sirćeta od crvenog vina, pola kašičice cumina, so i biber po ukusu

Priprema: Leblebije isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi od viška tečnosti.

Avokado iseći na polovine, izvaditi košticu i iseći na manje kockice. Iscediti sok od limuna preko i nežno promešati. ( ovo radimo da ne bi avokado pocrneo dok pripremamo ostatak namirnica )

Svo povrće iseći na manje kockice a cherry paradajz, ako je sitniji,  na pola, ako je krupniji onda na četvrtine. Sve to dodati u zdelu sa avokadom. 

Sastojke za preliv umutiti sve zajedno i preliti preko povrća. Vrlo nežno izmešati zajedno i ostaviti bar sat vremena u frižider da se ukusi sjedine.

Poslužiti kao kompletan obrok ili kao prilog..


Prijatno!!!


Нема коментара:

Постави коментар