Kad god preteramo sa hranom sledeći dan moramo jesti nešto što je mnogo manje kalorično ali da je zasitno.
Sastojci: 1 konzerva od 570 g leblebija / slanutka, 1 veći avokado, sok od pola limuna, 1 manja glavica ljubičastog luka, 150 g cherry paradajza, 1 krastavac, 2 do 3 pune kašike sečenog peršuna, 1 zelena paprika, 1 ljuta paprika ( ne mora )
Sastojci za preliv: 60 ml maslinovog ulja, 30 ml sirćeta od crvenog vina, pola kašičice cumina, so i biber po ukusu
Priprema: Leblebije isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi od viška tečnosti.
Avokado iseći na polovine, izvaditi košticu i iseći na manje kockice. Iscediti sok od limuna preko i nežno promešati. ( ovo radimo da ne bi avokado pocrneo dok pripremamo ostatak namirnica )
Svo povrće iseći na manje kockice a cherry paradajz, ako je sitniji, na pola, ako je krupniji onda na četvrtine. Sve to dodati u zdelu sa avokadom.
Sastojke za preliv umutiti sve zajedno i preliti preko povrća. Vrlo nežno izmešati zajedno i ostaviti bar sat vremena u frižider da se ukusi sjedine.
Poslužiti kao kompletan obrok ili kao prilog..
Нема коментара:
Постави коментар