среда, 19. октобар 2022.

Šnicle u saftu sa pečurkama

 Ja tako retko pravim bilo kakvo prženo meso i da me čovek pita zašto? pojma nemam. U našoj se kući mnogo više jede kašikom nego viljuškom jer smo jednostavno tako navikli, mada volimo to što je i sa viljuškom, kao što su ovakva jela.


Sastojci: 4 šnicle po vašem izboru, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, so, biber, 1 pečena paprika, 1 manja šargarepa, oko 300 do 400 ml povrtne supe 1 kašika pirea od paprika, 250 g šampinjana, timijan 2 čena belog luka

Priprema: Ja sam kupila meso od vrata u 1 komadu pa sam sama isekla šnicle oko 1.5 do 2cm debljine. Malo ih rukom / dlanom ispritiskala, posolila, pobiberila i pobrašnila ih.

U veći tiganj sipati nekoliko kašika ulja, dodati kockicu putera i staviti šnicle samo da porumene sa obe strane. U to isto ulje dodati glavicu sitno isečenog crnog luka i pržiti dok luk malo ne omekša. Vratiti meso u tiganj i pržiti nekih 5 minuta zajedno sa lukom, dodati sitno isečen beli luk i dinstati sve zajedno nekoliko minuta, dodati izrendanu šargarepu i sitno isečenu pečenu papriku i krčkati desetak minuta. 
Naliti sa 200 ml povrtne supe ili vode, dodati kašiku pirea  od paprika ( ako nemate dodajte kašiku ljutog ajvara ) i krčkati još 5 minuta.

Izvaditi šnicle iz tiganja a masu  koja je ostala samleti štapnim mikserom, vratiti meso, dodati šampinjone koje ste isekli na listiće, naliti sa još 100 ml supe ili vode, dodati grančice timijana, malo soli, bibera i još 1 do 2 čena belog luka, poklopiti i krčkati dotle dok se pečurke ne izdinstaju a tečnost smanji, deset do 15 minuta.
Probati da li je šta potrebno od začina i poslužiti sa kuvanim krompirom posuto svežim peršunom.

Drugi način je da šampinjone ispržite posebno pa ili pomešati sa mesom ili poslužiti posebno. Meni se više dopala ideja da to bude sve zajedno, manje sudova za pranje.😁

Uz svežu kupus salatu i kuvani krompir ovo je jelo za kraljeve.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар