Pre nekoliko dana dobijem 2 glavice kupusa od prijateljice iz njene bašte, jednu smo iskoristili za kupus salatu koju smo pojeli uz pečeni krompir a drugu smo ispžili sa suvim vratom i slaninom...
Priprema: Kupusu skinuti gornje listove pa seći na kockice onolike kolike vi volite da vam budu.
Uzeti veći i dublji tganj ili šerpu i sipati ulje i dodati crni čuk i pržiti dok malo ne omekša, dodati suhomesnato koje koristite i ispržiti vrlo kratko, samo da zamiriše i dodati kupus i pržiti dok kupus ne omekša, povremeno mešajte da vam kupus ne izgori.
Kad budete stavili kupus u tiganj ( moj tiganj je dosta veliki i dubok ) izgledaće previše, ali tokom prženja će se smanjiti zato ako nemate veliki tiganj, korstite šerpu.
Kad je kupus skoro ispržen posoliti, dodati vrlo malo suvog začina i pobebiberiti po vašem ukusu.
Poslužiti dok je toplo a ako vam šta ostane, može se poneti i na posao sledećeg dana. Naša glavica je bila mala glavica tako da je bilo dovoljno nama za ručak.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар