Divno predjelo za vašu uskršnju trpezu ili bilo koje slavlje
Sastojci:
8 jaja
1 veza vlašca
1 veza mirođije ( kopar )
1 veza peršuna
3 manje tikvice ( zucchinni )
60 g crnih maslina bez koštica
450 g mekog belog kozjeg sira
maslinovo ulje,biber,so
1 veza vlašca
1 veza mirođije ( kopar )
1 veza peršuna
3 manje tikvice ( zucchinni )
60 g crnih maslina bez koštica
450 g mekog belog kozjeg sira
maslinovo ulje,biber,so
Priprema:
Tikvice oprati i očistiti ali ih nemojte
ljuštiti i V-seckom ih isecite na veoma tanke šnite. Grilajte ih,na
dobro zagrejanom gril tiganju nekoliko trenutaka.Preliti ih mlazom
maslinovog ulja i posoliti i pobiberiti.
Sveže začinsko bilje dobro oprati i ostaviti da se osuši ili ga osušiti sa kuhinjskim papirom.
Sitno iseckati.
U veću zdelu staviti jaja,so i biber i sve mikserom umutiti dodati sitno iseckano začinsko bilje i sve sjediniti.
Izliti smesu u plići pravougaoni kalup,domenzije 20cm X 30cm,obložen papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170*C oko 10 do 12 minuta
Pečeni rolat, zajedno sa papirom, umotajte u
krpu i ostaviti da odstoji 5 minuta. Motati sa kraće strane ( ja sam se
zeznula i motala sam sa duže strane, kad motate sa kraće strane imaćete
više uvojaka i biće lepši kad se seče )
Pečene tikvice iseckati sitno,ostaviti nekoliko za dekoraciju.Masline krupnije iseckati.
Odviti rolat,pažljivo skinuti papir za pečenje jer rolat je veoma tanak,premazati sa mekim kozjim sirom,preko staviti seckane tikvice i seckane maslinke i ponovo uviti u rolat, prebaciti na tacnu,ukrasiti po vašoj želji i ostaviti u frižider da se rashladi,najmanje pola sata.
Poslužiti isečen na šnite.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар