четвртак, 14. март 2013.

Prolećni rolat

Divno predjelo za vašu uskršnju trpezu ili bilo koje slavlje



Sastojci:

8 jaja
1 veza vlašca
1 veza mirođije ( kopar )
1 veza peršuna
3 manje tikvice ( zucchinni )
60 g crnih maslina bez koštica
450 g mekog belog kozjeg sira
maslinovo ulje,biber,so

Priprema:

Tikvice oprati i očistiti ali ih nemojte ljuštiti i V-seckom ih isecite na veoma tanke šnite. Grilajte ih,na dobro zagrejanom gril tiganju nekoliko trenutaka.Preliti ih mlazom maslinovog ulja i posoliti i pobiberiti.

Prolećni rolat

Sveže začinsko bilje dobro oprati i ostaviti da se osuši ili ga osušiti sa kuhinjskim papirom.


Prolećni rolat

Sitno iseckati.

U veću zdelu staviti jaja,so i biber i sve mikserom umutiti dodati sitno iseckano začinsko bilje i sve sjediniti.
Izliti smesu u plići pravougaoni kalup,domenzije 20cm X 30cm,obložen papirom za pečenje.


Prolećni rolat

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170*C oko 10 do 12 minuta

Prolećni rolat

Pečeni rolat, zajedno sa papirom, umotajte u krpu i ostaviti da odstoji 5 minuta. Motati sa kraće strane ( ja sam se zeznula i motala sam sa duže strane, kad motate sa kraće strane imaćete više uvojaka i biće lepši kad se seče )

Prolećni rolat

Pečene tikvice iseckati sitno,ostaviti nekoliko za dekoraciju.Masline krupnije iseckati.

Odviti rolat,pažljivo skinuti papir za pečenje jer rolat je veoma tanak,premazati sa mekim kozjim sirom,preko staviti seckane tikvice i seckane maslinke i ponovo uviti u rolat, prebaciti na tacnu,ukrasiti po vašoj želji i ostaviti u frižider da se rashladi,najmanje pola sata.


Prolećni rolat

Poslužiti isečen na šnite.

Prolećni rolat

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар