Suve punjene paprike obožavam, na žalost mi ih ovde nemamo.Zahvaljujući mojoj olimpiji,
 koju sam upoznala na prvom Cool okupljanju u Beogradu, 1 decembra 2012 
godine,stigle su poštom i u Kanadu.Mi smo imali fantastičan ručak a 
tebi, draga moja, od srca  jedno veliko hvala.
Sastojci:
po osobi 2 do 3 suve crvene paprike
750 g telećeg mlevenog mesa ( ili po vašem izboru )
200 g kočanskog pirinča ( ili bilo kog pirinča okruglog zrna )
1 velika ili 2 manje glavice crnog luka
pola struka praziluka
3 – 4 čena belog luka
po ukusu začini vegeta, biber, crvena paprika,so
peršun
ulje za prženje
750 g telećeg mlevenog mesa ( ili po vašem izboru )
200 g kočanskog pirinča ( ili bilo kog pirinča okruglog zrna )
1 velika ili 2 manje glavice crnog luka
pola struka praziluka
3 – 4 čena belog luka
po ukusu začini vegeta, biber, crvena paprika,so
peršun
ulje za prženje
Priprema:
Suve paprike potopiti u vruću vodu i ostaviti ih na stranu da stoje dok vi pripremite nadev.
U širu i dublju šerpu sipati ulje i 
zagrejati, dodati sitno seckan crni luk i pržiti dok ne postane 
staklast, dodati sitno iseckan praziluk ( ja obično koristim beli deo 
praziluka ), koji ste prethodno oprali i sitnije nasekli i pržiti 
zajedno sa crnim lukom, dok praziluk ne omekša i na kraju dodati beli 
luk.
Pirinač oprati i dodati u ispržen luk.Pržiti
 oko 3 do 4 minuta sa lukom, stalno mešajući, inače će vam se pirinač 
zalepiti za dno šerpe. Dodati mleveno meso ( ovde možete koristiti meso 
koje vi volite, ja volim teleće jer mi je ono najmanje masno ) i 
ispržiti ga zajedno sa pirinčem. Isprženu smesu začiniti po ukusu sa 
vegetom, biberom, solju i crvenom paprikom, sve sjediniti i ako volite 
peršun, možete dodati na kraju. Probati i po potrebi dodati ono što 
nedostaje od začina.
Paprike ocediti od vode i puniti ih sa 
pripremljenom smesom. Naređati ih u pouljenu vatrostalnu ili zemljanu 
posudu u jednom redu. U šerpu, u kojoj ste pržili meso, sipati toplu 
vodu i kašikom ili varjačom izgrebati sve sa dna šerpe i sa stranica, 
dodati kašiku brašna i pola kašičice crvene paprike i sa žicom za 
mućenje sve sjediniti da nemate grudvica i naliti paprike,da vam leže u 
vodi, ali samo da ima vode za prst preko paprika.
Poklopiti posudu ili staviti foliju i dobro 
je ušuškati oko posude i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 
45 minuta,otklopiti, probati da li je pirinač skuvan i peči još 15 
minuta ili dok vam paprike blago ne porumene a voda malo uvri.
Paprike možete poslužiti sa kiselim mlekom i domaćim hlebom.
Prijatno!!!!
 


 
Pravo je čudo kako su stigle do tebe, uživaj sada u njima kad ih voliš. Meni stoji puna kesa paprika, baš bi trebalo da ih napunim, volimo ih i mi.
ОдговориИзбришиjoj Suzy, davili smo se u njima, po malo ljutnu...zaista su bile dobre.Ni ja ne znam kako su stigle do nas, nisam mogla da verujem svojim očima kad sam ih videla u paketu.
ОдговориИзбриши