U moru mnogih recepata za kiflice, dodajem još jedan…možda se nekom i svidi, nama su jako lepe.
Sastojci za punjenje: 150 g do 200 g mlevenih oraha, 4 belanaca, po ukusu džem
Dobro ohlađeno testo podeliti na pola, i na
blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti hladno testo, iseći testo
na 4 polovine i onda na još manje trouglove, u zavisnosti koliko velike
kiflice želite da pravite ( ove kiflice su bolje kad su manje, u tom
slučaju,podelite testo na više komada pa tek onda rastanjiti ga i seći
).
Tople kiflice možete uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom ili ih kasnije samo posuti sa prah šećerom.
Sastojci za testo: 250 g kisele pavlake, 450 g putera, 600 g brašna, 1 ili 2 kesice vanilinog šećera sa ukusom limuna, 1 kašičica narendane limunove korice, 4 žumanca, 7 g suvog kvasca, pola kašičice šećera, 1 do 2 kašike tople vode ( za kvasac )
Sastojci za punjenje: 150 g do 200 g mlevenih oraha, 4 belanaca, po ukusu džem
Priprema: U manju posudicu staviti suvi kvasac,
kašiku-dve vode i pola kašičice šećera i promešajte. Ostavite na stranu
da se kvasac vrlo malo podigne.
Omekšali puter, kiselu pavlaku, narasli
kvasac i žumanca možete vrlo kratko promešati mikserom ili vašim prstima
( što je meni mnogo lakše ) sjediniti sve zajedno,dodati vanilin šećer (
ja koristim vanilla paste ) i limunovu koricu i postepeno dodavati
brašno po malo i i sa prstima sjediniti. Na kraju umesiti to testo,
oblikovati u loptu, zaviti u najlon i ostaviti u frižider preko
noći.Najbolje je ovo testo zamesiti uveče a raditi ga ujutru.
Fil napravite tako što ćete mlevene orahe
pomešati sa blago, umućenim sa viljuškom, bealncima.Puniti ih sa tom
smesom ili džemom od šljiva ( ako imate domaći pekmez od šljiva, još i
bolje ).Zaviti ih u kiflice,naređati na pleh i ostaviti vrlo kratko da
se odmore, dok se rerna zagreje. Peći ih, u prethodno zagrejanoj rerni
na 175*C dok vam blago ne porumene.
Nama su ove kiflice savršene što se tiče
slatkoće, u testo ne ide šećer, ali ako vi volite da je baš slatko,
dodajte 50 g šećera.
Prijatno!!!
Znam da ste vi kraljica kiflica pa vas zbog toga molim da mi pošaljete po vasem misljenju recept za vase omiljene slane kiflice. Skoro sam pravila neke i nisu bile tako lose, ali znam da ima i bolje. Razmisljam da ih punim sa kozijim sirom i zacinskim biljem... da li ste probali tako nesto?
ОдговориИзбришиAuuu sad si me stavila na muke,,, trebam se odlučiti za omiljene a sve ih volim.... evo ti dva recepta,jedan je za lisnate kiflice
ОдговориИзбришиhttp://pomoravka1.blogspot.ca/2012/11/lisnate-kifle.html
a druge su kifle koje se ne mese
http://pomoravka1.blogspot.ca/2012/10/kifle-koje-se-ne-mese.html
Nisam nikada punila sa tim nadevom, ali sam pravila peciva punjena sa sušenim paradajzom, maslinama, mariniranim belim lukom i crnim lukom, pogledaj to ovde
http://pomoravka1.blogspot.ca/2012/10/kiflice-s-maslinama.html
Koje god kiflice da praviš, pokušaj da koristiš jogurt ili butter milk u njima, dugo su mekane.
Ne znam koliko sam pomogla, ali ako mogu još bilo šta da pomognem, tu sam. Topli ti pozdrav šaljem
Mnogo Vam hvala. Probacu uskoro da spremim neke od njih.
ИзбришиMolim i nadam se da ćeš naći nešto što ti se dopada.Topli pozdrav.
ИзбришиPredivno izgledaju. ;) Nema, tko zna, zna. Dok nisam pročitao recept mislio sam da je u pitanju lisnato tijesto jer im unutrašnjost i izgleda tako, vide se pojedini listići. Ovo ide omiljene. ;)
ОдговориИзбришиHvala Moderna kuhinja i veoma mi je drago da ti se dopada.Ja kiflice obožavam i pravim ih na svaki mogući način i njih mi nikada nije dosta.Topli pozdrav
ОдговориИзбриши