Limun, i sve od njega, obožavamo….juče sam, sasvim slučajno, našla jednu
vrstu limuna, koju ovde retko vidim,Meyer, oni su puno žući, korica im
je glatka i nisu prekiseli kad se jedu pa sam rešila da napravim ovaj
fini liker, od njih.
Ovaj recept prijavljujem za igru "ajme,koliko nas je" i našu ovomesečnu domaćicu Mikicu sa bloga Mimi's Kingdom
18 limuna ( samo korica )
1 grančica od 10 cm ruzmarin
1,5l votke
900 g šećera
1,25 l vode
Ja sam napravila samo četvrtinu recepta.
Najbolje je napraviti ovaj liker od domaćih limunova a mi, na američkom kontinentu,možemo koristiti Meyer or Eureka limunove.
Živeli!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igru "ajme,koliko nas je" i našu ovomesečnu domaćicu Mikicu sa bloga Mimi's Kingdom
Sastojci:
1 grančica od 10 cm ruzmarin
1,5l votke
900 g šećera
1,25 l vode
Priprema:
Oprati limunove i sa oštrim nožićem iseči
samo gornju koricu limuna, bez one bele kožice. U veliku teglu ( koja
može da drži zapreminu od 3 litre ) staviti koricu, grančicu ruzmarina i
750 ml votke.
Ostaviti da odstoji 40 dana na tamnom i hladnom mestu ( ostava ili podrum ).
Staviti vodu da provri,dodati šećer i mešati
dok se šećer ne otopi. Ohladiti i sipati sirup u teglu u kojoj je
limunova korica ,dodati ostatak votke ( 750 ml ),sve promešati, ponovo
zatvoriti i ostaviti još 40 dana da odstoji.
Procediti, sipati u manje flašice i podeliti prijateljima, a nešto ostaviti i za vas.
Ovaj liker se može napraviti i za kraći
period, po samo nedelju dana čekanja u postupku 2 i 3..dobićete liker
ali sa slabijim ukusom. Ovaj liker je najbolje držati u zamrzivaču i
poslužiti hladno.
Najbolje je napraviti ovaj liker od domaćih limunova a mi, na američkom kontinentu,možemo koristiti Meyer or Eureka limunove.
Živeli!!!!
Bas mislim da ruzmarin ide sjajno sa limunom. Odlicno zvuci!
ОдговориИзбришиHvala draga moja Miki.Videćemo kad buder gotov.
ИзбришиZvuči i izgleda odlično :), voljela bi probati:)
ОдговориИзбришиHvala Marija. Ako nisi dfaleko, hajde, ima ga dosta.
Избриши