Divna salata, koja može dugo da stoji u frižideru....
Cveklu obožavamo, ali na našu žalost, ne spremamo je tako često.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Iva sa bloga " Culinary Postcards " koja nam je zadala temu CVEKLA i njoj šaljem ovaj recept.
Sastojci:
Sastojci:
9-10 glavica cvekli, srednje veličine
250 g spremljenog rena
po potrebi soli
1 limun
250 ml (ili više) sirćeta
150 ml maslinovog ulja
9-10 glavica cvekli, srednje veličine
250 g spremljenog rena
po potrebi soli
1 limun
250 ml (ili više) sirćeta
150 ml maslinovog ulja
Priprema:
Cveklu oprati i skuvati u vodi sa malo soli
(po želji, možete je i ispeći u rerni) i limunovog soka i limuna(
od limuna ćete doboto lepu boju cvekle ).
Ostaviti da se ohladi, oljuštiti ( kuvana
cvekla se veoma lako oljušti rukama, koristite tanke rukavice, ako
nećete da imate crvene ruke ), i iseći na krugove, kockice, šnite, kako
volite, pa redjati u činiju, red cvekle, red hrena.
U sirćetu otopiti
so, po ukusu, pomešati sa uljem, i malom žicom za mućenje izmiksati sve
zajedno, pa preliti preko cvekle i hrena, izmešati sve zajedno,
poklopiti zdelu i ostaviti u frižider do služenja.
Najbolja je kad je hladna.
Cveklu možete pomešati i sa belim lukom ili crnim lukom, šta vam je po volji.
Prijatno!!!!
mi kod kuće svi voolimo jest ciklu
ОдговориИзбришиhvala...kod nas je često na stolu
ОдговориИзбришиne znam da li ce ovo zvucati cudno, ali ja nisam jos nikad probala ciklu na slano.. Kod nas doma uvijek stavljamo secer i ocat i navikla sam se na taj okus.. Ne mogu ni zamisliti kakvog bi okusa bila slana..
ОдговориИзбришиPamela, hvala ti.....ali ništa nije čudno, svako je jede na način na koji su navikli. Ja je nikada nisam probala sa šerćerom, meni je cvekla slatka sama po sebi a hren joj baš daje malo drugačiji kiselkasti ukus...sledeći put probaj samo malo, pa vidi da li ti se taj ukus dopada.Topli pozdrav.
ОдговориИзбриши