Još jedan fini ručak, koji možete pripremiti za svoje goste ili nedeljni ručak sa vašom porodicom.
Sastojci:
600 g telećih šnicli
300 g mlevenog telećeg mesa
12 šnita tanko narezane sušene slanine
2 kašike seckanog peršuna
50 g rendanog sira ( gouda, ementalera, mozzarella )
po ukusu začini; biber,vegeta,so
1 mala ljuta papričica, očišćena od semenki i sitno iseckana
2 struka sitno seckanog mladog luka
2 - 3 čena pasiranog belog luka
1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka
200 ml crnog vina
100 ml vode
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
po ukusu biber i so
sitno seckani peršun
ulje za prženje
600 g telećih šnicli
300 g mlevenog telećeg mesa
12 šnita tanko narezane sušene slanine
2 kašike seckanog peršuna
50 g rendanog sira ( gouda, ementalera, mozzarella )
po ukusu začini; biber,vegeta,so
1 mala ljuta papričica, očišćena od semenki i sitno iseckana
2 struka sitno seckanog mladog luka
2 - 3 čena pasiranog belog luka
1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka
200 ml crnog vina
100 ml vode
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
po ukusu biber i so
sitno seckani peršun
ulje za prženje
Priprema:
Šnicle izlupati dobro,posoliti i pobiberiti.
Mleveno meso staviti u zdelu, dodati mu
sitno seckanu papričicu, mladi luk, peršun, narendani sir i začine po
vašem ukusu.Sve dobro sjediniti.
Na svaku šniclu staviti po jednu šnitu suve slanine, mleveno meso podeliti da imate dovoljno za svaku šniclu,oblikujte ga kao ćevap i staviti na početak svake šnicle preko šnite slanine.
Na svaku šniclu staviti po jednu šnitu suve slanine, mleveno meso podeliti da imate dovoljno za svaku šniclu,oblikujte ga kao ćevap i staviti na početak svake šnicle preko šnite slanine.
Zaviti ih kao što zavijete sarme.
Svaku rolnicu staviti na sredinu šnite suve slanine i prekriti rolnicu sa slaninom.
Slaninu učvrstiti čačkalicom i na vrelom ulju ih vrlo kratko propržiti
dok ne porumene sa svih strana.Izvaditi ih i ostaviti u posudu, koju
ćete poklopiti.
U šerpi ili tiganju, gde ste propržili šnicle, dodati sitno seckani crni
luk i njega propržiti,dodati beli luk i pržiti dok beli luk ne počne da
miriše,dodati crno vino i vodu, izgrebati sa varjačom,vratiti šnicle u
tečnost i kuvati ih dok šnicle ne omekšaju.Dodati pavlaku za kuvanje i
pustiti da se tečnost redukuje na pola.
Poslužiti tople,posute sa seckanim peršunom, sa prilogom po vašem
izboru, kod mene je bio karfiol kuvan na pari,preliven puterom i pečeni
krompir.
Prijatno!!!!!
Ovo je nešto baš fino. Može li junetina, kod nas nema baš uvijek teletine u prodaji?
ОдговориИзбришиNaravno da može...kod nas je ima i dosta je skuplja od junetine i govedine.
Избриши