уторак, 14. мај 2013.

Punjene teleće šnicle

Još jedan fini ručak, koji možete pripremiti za svoje goste ili nedeljni ručak sa vašom porodicom. 



 


Sastojci:

     600 g telećih šnicli
     300 g mlevenog telećeg mesa
     12 šnita tanko narezane sušene slanine
     2 kašike seckanog peršuna
     50 g rendanog sira ( gouda, ementalera, mozzarella )
     po ukusu začini; biber,vegeta,so
     1 mala ljuta papričica, očišćena od semenki i sitno iseckana
     2 struka sitno seckanog mladog luka
     2 - 3 čena pasiranog belog luka
     1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka
     200 ml crnog vina
     100 ml vode
     200 ml neutralne pavlake za kuvanje
     po ukusu biber i so
      sitno seckani peršun
      ulje za prženje

Priprema:

Kupiti gotove šnicle ili zamoliti vašeg mesara da vam ih iseče.
Šnicle izlupati dobro,posoliti i pobiberiti.


Mleveno meso staviti u zdelu, dodati mu sitno seckanu papričicu, mladi luk, peršun, narendani sir i začine po vašem ukusu.Sve dobro sjediniti.
Na svaku šniclu staviti po jednu šnitu suve slanine, mleveno meso podeliti da imate dovoljno za svaku šniclu,oblikujte ga kao ćevap i staviti na početak svake šnicle preko šnite slanine.


Zaviti ih  kao što zavijete sarme.
Svaku rolnicu staviti na sredinu šnite suve slanine i prekriti  rolnicu sa slaninom.


Slaninu učvrstiti čačkalicom i na vrelom ulju ih vrlo kratko propržiti dok ne porumene sa svih strana.Izvaditi ih i ostaviti u posudu, koju ćete poklopiti.


U šerpi ili tiganju, gde ste propržili šnicle, dodati sitno seckani crni luk i njega propržiti,dodati beli luk i pržiti dok beli luk ne počne da miriše,dodati crno vino i vodu, izgrebati sa varjačom,vratiti šnicle u tečnost i kuvati ih dok šnicle ne omekšaju.Dodati pavlaku za kuvanje i pustiti da se tečnost redukuje na pola.



Poslužiti tople,posute sa seckanim peršunom, sa prilogom po vašem izboru, kod mene je bio karfiol kuvan na pari,preliven puterom i pečeni krompir.

Prijatno!!!!!

2 коментара:

  1. Ovo je nešto baš fino. Može li junetina, kod nas nema baš uvijek teletine u prodaji?

    ОдговориИзбриши