петак, 31. мај 2013.

Topli sendvič

Kad je isuviše toplo i hoćete neki laganiji ručak, možete našpraviti i ovaj sendvič


 Sastojci:


     100 g dimljene slanine
     4 šampinjona
     4 struka mladog luka
     2 čena belog luka
     75 g rendanog topljivog sira,po izboru
     3 jaja
     po ukusu so i biber
     1 kašika seckanog peršuna
     50 ml tečne pavlake


Priprema:

Male baget hlebčiće ( baguette ) ili kifle iseći po sredini u obliku malih čamčića i ostaviti na stranu.



U teflonski tiganj staviti sitno iseckanu dimljenu slaninu i propržiti je vrlo kratko, dodati sitnije isečene šampinjone i pasirani beli luk i pržiti samo dok ne uvri voda koju su šampinjoni ispustili prilikom prženja.
Ohladiti i sipati u veću činiju.

Mladi luk očistiti,oprati i iseckati beli i zeleni deo,dodati u činiju. Sir izrendati na sitniju stranu i to dodati u činiju, ali ne sve, ostaviti malo da pospete preko zapečenih sendviča, zajedno sa sitno seckanim peršunom,tečnom pavlakom i jajima. Sve to zajedno sjediniti sa viljuškom.


Sa tom smesom puniti udubljenje u hlebu ( ja sam imala dovoljno za dva veća i dve manje zemičke ) i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C. Peći oko 15 ili 20 minuta, dok ne vidite da su vam jaja pečena.
Izvaditi iz rerne,posuti sa ostatkom sira i zapeći vrlo kratko,dok se sir ne otopi.
Poslužiti tople sa zelenom salatom ili šta vi već volite.

Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb 

4 коментара: