Kad je isuviše toplo i hoćete neki laganiji ručak, možete našpraviti i ovaj sendvič
Sastojci:
100 g dimljene slanine
4 šampinjona
4 struka mladog luka
2 čena belog luka
75 g rendanog topljivog sira,po izboru
3 jaja
po ukusu so i biber
1 kašika seckanog peršuna
50 ml tečne pavlake
Priprema:
Male baget hlebčiće ( baguette ) ili kifle iseći po sredini u obliku malih čamčića i ostaviti na stranu.
U teflonski tiganj staviti sitno iseckanu dimljenu slaninu i propržiti je vrlo kratko, dodati sitnije isečene šampinjone i pasirani beli luk i pržiti samo dok ne uvri voda koju su šampinjoni ispustili prilikom prženja.
Ohladiti i sipati u veću činiju.
Mladi luk očistiti,oprati i iseckati beli i zeleni deo,dodati u činiju. Sir izrendati na sitniju stranu i to dodati u činiju, ali ne sve, ostaviti malo da pospete preko zapečenih sendviča, zajedno sa sitno seckanim peršunom,tečnom pavlakom i jajima. Sve to zajedno sjediniti sa viljuškom.
Sa tom smesom puniti udubljenje u hlebu (
ja sam imala dovoljno za dva veća i dve manje zemičke ) i staviti da se
peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C. Peći oko 15 ili 20 minuta,
dok ne vidite da su vam jaja pečena.
Izvaditi iz rerne,posuti sa ostatkom sira i zapeći vrlo kratko,dok se sir ne otopi.
Izvaditi iz rerne,posuti sa ostatkom sira i zapeći vrlo kratko,dok se sir ne otopi.
Jako su originalni, prelepe boje!
ОдговориИзбришиHvala draga Vera. Topli pozdrav.
ИзбришиQue buena idea, para una cena, algo muy original y rico. Unas fotos preciosas. Un saludo
ОдговориИзбриши