Još jedan način kako utrošiti hleb koji vam je ostao i ne znate šta ćete s njim....
Sastojci:
1 kg tikvica, ne ljuštenih, isečenih na kocke
1 glavica crnog luka sitno iseckana ( ja koristim ljutiku/aljmu)
1/2 ljute jalapeno ili bilo koju drugu ljutu papriku (ja sam stavila celu, jer volim ljuto, očišćenu od žilica i semenki i sitno iseckana)
3-4 čena propasiranog belog luka
1 manja naribana šargarepa
1 štap celera
20-30 g slanine ili pančete
2 - 3 parčeta starog hleba, isečenog na kockice
1 l povrtnog temeljca ili obične vode
1/2 limuna, iscedjen sok
1 kašika vegete Natur ili po ukusu
3-4 kašike sveže nane/mente i korijandera
so i biber, po ukusu
Priprema:
Slaninu/pančetu sitno iseckati pa je propržiti u šerpu, gde ćete kuvati čorbu, bez ikakvog dodatka masnoće, izvaditi i staviti na kuhinjski
papir da se ocedi.
Na masnoći koju imate od slanine/pančete i ako je potrebno dodajte još
dve tri kašike maslinovog ulja pa propržiti sitno seckani luk i ljutu
papriku.
Dodati sitno seckani celer i narendanu šargarepu, propržiti vrlo kratko.
Dodati isečenu tikvicu i propasirani beli luk, još malo propržiti pa
naliti temeljcem/vodom, dodati isečeni stari hleb i pustiti da se polako
kuva dvadesetak minuta ili manje (čim su tikvice meke, čorba je gotova).
Povegetiti, pobiberiti po ukusu, dodati nanu/mentu i korijander, limunov
sok, sve ovo smrviti štapnim mikserom ili staviti u blender pa samleti.
Na puteru, propržiti parče hleba, koje ste isekli na kockice.
Sipati čorbu u tanjir, gore staviti malo proprženih kockica hleba i posuti prženom slaninom/pančetom.
Još jedan način da sakrijete povrće od dece koja ih ne vole.
Takodje, ako služite deci, možete staviti običnu papriku, pa sebi u tanjir staviti, ljutu tucanu papriku.
Takodje, ako služite deci, možete staviti običnu papriku, pa sebi u tanjir staviti, ljutu tucanu papriku.
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb
Zoki, superiška!
ОдговориИзбришиHvala Vesna.
ИзбришиIt looks really delicious, Zokie! =)
ОдговориИзбришиThank you Gery.XOXOX
Избриши