Priroda nam je podarila mnogo što šta u proleće…iskoristite sve što možete.
Ovaj recept šaljem Ingrid za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme, koliko nas je " sa bloga "Prekratak dan",koja nam je zadala temu za ovaj mesec, samoniklo jestivo bilje.
Sastojci:
2 paradajza šljivara
100 g medveđeg luka / sremuša
50 g sremuša
5-6 šparoga
8 jajeta
50 ml pavlake za kuvanje
po ukusu so i biber
100 g izrendane mocarela sira
maslinovo ulje
Priprema:
Dok se rerna greje vi pripremiti povrće tako što ćete ga očistiti,oprati i osušiti.
Vatrostalnu posudu od 1.5 l zapremine podmazati sa maslinovim uljem.
Po dnu naređati kolutove paradajza, preko paradajza staviti šampinjone, koje ste isekli na tanje listiće, preko staviti sremuš, koji ste sitno iseckali na žilijen i preko sremuša, sitno iseckan spanać.Na kraju dodati šparoge, kojima ste odsekli donji deo i iseckali ih na sitnije komadiće.
Posebno umutiti jaja sa žicom za mućenje, dodati pavlaku za kuvanje, so i biber i vrlo pažljivo sipati preko povrća.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko dvadeset minuta, proveriti posle 18 minuta da vam se ivice ne prepeku previše i sa nožem ići oko stranica posude da odvjite pitu.
Pita treba da bude pečena okolo a u sredini treba da bude po malo žitka i sjajna.
Izvaditi pitu napolje.
Isključiti donji grejač i uključiti samo gornji grejač.
Posuti pitu sa izrendanim sirom i vratiti nazad u rernu i samo peći dok se sir ne otopi i ne dobije zlaćanu bojicu.
Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti toplu.
Prijatno!!!!
Sviđa mi se recept jako! Trenutno ga ne mogu isprobati, ali spremam za kasnije.
ОдговориИзбришиHvala, nećeš se pokajati, veoma se brzo spremi.
ИзбришиBaš lagano posle ovih svih praznika!
ОдговориИзбришиHvala Vesna. u pravu si,trebamo malo odmoriti naše stomake.
ИзбришиIzgleda super recept, pravim slicno ali sa brasnom;))
ОдговориИзбришиNisam probala sa brašnom....a ovakve pite volim.Pozdrav draga moja.
Избриши