уторак, 7. мај 2013.

Povrtna pita bez kora ( Vegetable Frittata )

Priroda nam je podarila mnogo što šta u proleće…iskoristite sve što možete.

Ovaj recept šaljem Ingrid za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme, koliko nas je " sa bloga "Prekratak dan",koja nam je zadala temu za ovaj mesec, samoniklo jestivo bilje.


Sastojci:

7-8 osrednjih šampinjona
2 paradajza šljivara
100 g medveđeg luka / sremuša
50 g sremuša
5-6 šparoga
8 jajeta
50 ml pavlake za kuvanje
po ukusu so i biber
100 g izrendane mocarela sira
maslinovo ulje


Priprema:

Zagrejati rernu na 165*C
Dok se rerna greje vi pripremiti povrće tako što ćete ga očistiti,oprati i osušiti.

Vatrostalnu posudu od 1.5 l zapremine podmazati sa maslinovim uljem.

Po dnu naređati kolutove paradajza, preko paradajza  staviti šampinjone, koje ste isekli na tanje listiće, preko staviti sremuš, koji ste sitno iseckali na žilijen i preko sremuša, sitno iseckan spanać.Na kraju dodati šparoge, kojima ste odsekli donji deo i iseckali ih na sitnije komadiće.

Posebno umutiti jaja sa žicom za mućenje, dodati pavlaku za kuvanje, so i biber i vrlo pažljivo sipati preko povrća.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko dvadeset minuta, proveriti posle 18 minuta da vam se ivice ne prepeku previše i sa nožem ići oko stranica posude da odvjite pitu.

Pita treba da bude pečena okolo a u sredini treba da bude po malo žitka i sjajna.

Izvaditi pitu napolje.

Isključiti donji grejač i uključiti samo gornji grejač.

Posuti pitu sa izrendanim sirom i vratiti nazad u rernu i samo peći dok se sir ne otopi i ne dobije zlaćanu bojicu.

Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti toplu.



Vegetable Frittata


Prijatno!!!!



6 коментара: