Prženice, ali sa čokoladom, ako ih niste probali do sada, probajte,nećete se pokajati.
Sastojci:
1 kašičica kakaoa u prahu
50 ml vrele vode
2 jaja
100 ml mleka
75 ml tečne pavlake
1 kašika tečne vanile
1 pomorandža,naribana korica ( ja korisim ulje od pomorandže)
100 gr seckane čokolade za kuvanje ili mlečne,po vašem ukusu
50 ml ulje za prženje
16 parčadi nekog hleba sa jajima
prstohvat soli
Priprema:
Iseći tanje šnite nekog finog hleba sa jajima, ja sam koristila moj polubeli hleb. ( još nisam postavila recept za njega )
Razmutiti kakao sa vrućom vodom pa staviti u veću posudu, u kojoj možete da zamočite hleb, dodati mleko,tečnu pavluku, tečnu vanilu,koricu od pomorandže,jaja i prstohvat soli, sve dobro umutiti žicom za mućenje.
Svako parče hleba umočiti i sa jedne i druge strane pripremljenom smesom,ocediti pa pržiti na slabijoj temperaturi dok vam fino ne porumeni. Okrenuti sa druge strane.
Na prženo parče staviti iseckanu čokoladu ili ako imate čokoladne suzice,naredjati preko jednog parčeta,poklopiti sa drugim i zagrejati samo dotle dok se čokolada ne otopi.
Poslužiti sa javorovim sirupom ili samo posuto sa prah šećerom i nekim bobičastim voćem.
Mi smo ih jeli prelivene sa javorovim sirupom.
Prijatno!!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb Mi smo ih jeli prelivene sa javorovim sirupom.
Fenomenalna ideja kako hleb može postati "torta" dezert, tako izgleda sočno, kremasto a u ukus ne sumnjam obzirom kakve si sastojke koristila.
ОдговориИзбришиZoko, ja nažalost ne mogu učestvovati u igricama, jer već duže vreme imam problema sa postavkom svojih postova. Imam ih na mom blogu ali se ne objavljuju na Kontrolnoj tabli za čitanje, tj. praćenje. Ne znam šta je u pitanju, svašta sam pokušavala, ali bezuspešno. Obraćala sam se i Bloger podršci ali još ništa?!
Hvala draga Zoro. Zaista šteta...ja sam nova sa ovim blogovanjem, ima neke stvari koje bih i ja volela još da nazučim...ali mi ne ide.Verovatno je neko dugmence pogrešno stisnuto i zato je tako...čudno da ovi na Bloger podršci ne reaguju na to, bar bi oni trebali da ti to objasne kako ide.
ОдговориИзбришиPuno te pozdravljam i nadam se da će tvoj problem uskoro da se reši.
A joj, moram pod hitno da probam. I one što "glume" baklavu.
ОдговориИзбришиJoj ovo si me dobro nasmejala i podsetila si me da prijavim taj recept za igricu.Hvala ti punooooo.
ИзбришиDraga Zorice, od Vas me vise nista ne moze iznenaditi! :) :) Ovo ne samo da ide na listu, nego ide na top :). Pozdrav!
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, draga Marija....ovo je raj za čokoljupce i za vaše nepce.Topli pozdrav.
ИзбришиАдминистратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши