Dorucak koji cete pripremiti vece pre i samo ga ispeci ujutru kad
ustanete, ovo moze da vam bude i dorucak voljenoj osobi za Valentino.
Mozete posluziti samo sa cimetom i secerom ili sa javorovim sirupom uz
sveze voce.
Sastojci:
hleba sa suvim grozđem i cimetom ( cinnamon and raisin bread ) ili običan hleb
750 ml mleka
5 komada jaja
250 ml tečne pavlake sa 12% masnoće ( ako nemate onda 125 ml mleka i 125 ml tečne pavlake)
150-200 g šećera
1 kasika tečne vanile
1/8 kašičice narendanog muškatnog oraha
250 g krem sira (ABC, Philadelphia)
1 kašičica naribane narandžine korice
po ukusu šećer i cimet, javorov sirup
hleba sa suvim grozđem i cimetom ( cinnamon and raisin bread ) ili običan hleb
750 ml mleka
5 komada jaja
250 ml tečne pavlake sa 12% masnoće ( ako nemate onda 125 ml mleka i 125 ml tečne pavlake)
150-200 g šećera
1 kasika tečne vanile
1/8 kašičice narendanog muškatnog oraha
250 g krem sira (ABC, Philadelphia)
1 kašičica naribane narandžine korice
po ukusu šećer i cimet, javorov sirup
Priprema:
U posudu staviti 3 jajeta pa ih umutiti sa žicom, vrlo kratko,
dodati mleko, tečnu pavlaku, pola količine šećera i vanilu i sve to
sjediniti sa žicom za mućenje. Ostaviti na stranu.
Vatrostalnu posudu podmazati sa malo
putera ili sa sprejom za pečenje, pa naređati po 6 parčadi hleba sa
cimetom i grožđicama ( kojima ste prethodno odsekli koricu) u redu, da
preklapaju jedno drugo po malo.Ovako ćete naređati dva reda.
Vatrostalna činija treba da bude oko 23cm X 34cm ili slične veličine a oko 4-5cm duboka ili dublja.
Vatrostalna činija treba da bude oko 23cm X 34cm ili slične veličine a oko 4-5cm duboka ili dublja.
Preliti sa pola smese od mleka.
U multipraktik staviti krem sira, 2 komada jaja, naribanu koricu od pomorandže i onu drugu polovinu šećera, sve to sjediniti pa preliti preko
hleba.
Preko smese od sira naređati preostalih 12 parčadi hleba, po 6 u
svakom redu, preliti preostalom smesom od mleka, ali pažljivo, da vam
svako parče hleba bude natopljeno.
Pokriti folijom i ostaviti preko noći ili najmanje 8 sati, u frižider.
Ujutru zagrejati rernu na 175*C, otkriti i peci oko 55 minuta,ostaviti da odstoji desetak minuta pre nego što poslužite.
Pre služenja posuti sa izmešanim šećerom i cimetom ili po želji sa javorovim sirupom i svežim voćem.
Ako nemate ovaj hleb, možete koristiti običan hleb za tost, odseći
mu koricu, posuti sa groždjicama i cimetom pomešanim sa malo šećera i
uraditi sve ostalo po receptu.
Prijatno!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb
Simple and delicious. Very good, Zokie! =)
ОдговориИзбришиThank you,my dear friend.Lots of love and hugs.
ОдговориИзбришиStvarno predivno izgleda!
ОдговориИзбришиHvala Vera.
ОдговориИзбриши