четвртак, 30. мај 2013.

Bruschetta sa plavim patlidžanom i paprikama

Mali zalogajčići koji vam mogu  poslužiti za toplo ili hladno predjelo ili lagani ručak sa vašom prijateljicom, uz čašu belog vina. 


Sastojci:


     1 mali plavi patlidžan
     1 žuta paprika
     1 crvena paprika
     1 ljutika
     2-3 čena belog luka
     3-4 kašike maslinovo ulje
     2 kašike sitno seckanog peršuna
     po ukusu biber,so,vegeta Mediteranski mix
      neki fini rustični hleb ili baguette

Priprema:

Plavi patlidžan oprati i iseći na kockice,posoliti i staviti u cediljku da ispusti malo gorke tečnosti.

Dok se patlidžan cedi,iseći ljutiku ili običan crni luk na sitnije. U teži tiganj sipati ulje,zagrejati ga na osrednjoj temperaturi i dodati ljutiku.Pržiti je na tihoj temperaturi, pazeći da vam ne porumeni nego da se isprži dok ne postane staklasta,dodati  paprike koje ste očistili od semenki i iseći ih na trakice ali da vam nisu predugačke i pržiti i njih dok vam ne omekšaju.

Patlidžan isprati pod mlazom hladne vode, dobro ga osušiti kuhinjskim papirom i dodati paprikama.Po potrebi dodati još ulja i pržiti dok vam patlidžan ne omekša.
Na kraju dodati sitno seckan beli luk,peršun,posoliti, pobiberiti i dodati vegeta Mediterenski mix,probati i po potrebi dodati ono što vam fali od začina.
Neki fini rustični hleb ( ja sam kupila mali hleb koji je pravljen sa celim češnjevima pečenog belog luka),malo istosirati u rerni i preko staviti nekoliko kašika nadeva od patlidžana i paprika.

Poslužiti uz čašu belog vina.

Ovo vam takođe može biti prilog uz neko pečeno meso.

Prijatno!!!

Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb 

4 коментара: