Mali zalogajčići koji vam mogu poslužiti za toplo ili hladno predjelo
ili lagani ručak sa vašom prijateljicom, uz čašu belog vina.
Sastojci:
1 mali plavi patlidžan
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 ljutika
2-3 čena belog luka
3-4 kašike maslinovo ulje
2 kašike sitno seckanog peršuna
po ukusu biber,so,vegeta Mediteranski mix
neki fini rustični hleb ili baguette
1 mali plavi patlidžan
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 ljutika
2-3 čena belog luka
3-4 kašike maslinovo ulje
2 kašike sitno seckanog peršuna
po ukusu biber,so,vegeta Mediteranski mix
neki fini rustični hleb ili baguette
Priprema:
Plavi patlidžan oprati i iseći na kockice,posoliti i staviti u cediljku da ispusti malo gorke tečnosti.
Dok se patlidžan cedi,iseći ljutiku ili običan crni luk na sitnije. U
teži tiganj sipati ulje,zagrejati ga na osrednjoj temperaturi i dodati
ljutiku.Pržiti je na tihoj temperaturi, pazeći da vam ne porumeni nego
da se isprži dok ne postane staklasta,dodati paprike koje ste očistili
od semenki i iseći ih na trakice ali da vam nisu predugačke i pržiti i
njih dok vam ne omekšaju.
Patlidžan isprati pod mlazom hladne vode,
dobro ga osušiti kuhinjskim papirom i dodati paprikama.Po potrebi
dodati još ulja i pržiti dok vam patlidžan ne omekša.
Na kraju dodati sitno seckan beli luk,peršun,posoliti, pobiberiti i dodati vegeta Mediterenski mix,probati i po potrebi dodati ono što vam fali od začina.
Na kraju dodati sitno seckan beli luk,peršun,posoliti, pobiberiti i dodati vegeta Mediterenski mix,probati i po potrebi dodati ono što vam fali od začina.
Neki fini rustični hleb ( ja sam kupila
mali hleb koji je pravljen sa celim češnjevima pečenog belog luka),malo
istosirati u rerni i preko staviti nekoliko kašika nadeva od patlidžana i
paprika.
Poslužiti uz čašu belog vina.
Ovo vam takođe može biti prilog uz neko pečeno meso.
Prijatno!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb
Ovo vam takođe može biti prilog uz neko pečeno meso.
Prijatno!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb
Ovo je krasno lagano jelo,jako mi se sviđa po sastojcima,baš savršeno za ljeto.
ОдговориИзбришиPozdrav Zorice moja!
Nelyce moja, puno ti hvala, ja volim ovakve ručkove na brzinu a lagani su. Grlim te.
ИзбришиLovely... It looks very well, Zokie! =)
ОдговориИзбришиThank you so much, my dear friend
Избриши