Još jedan stari recept,breskve već imate, a ako nemate, može i iz kompota
Sastojci:
6 jaja
220 g šećera
150 g putera
350 g brašna
1 kesica vanile ili 1 kašika vanilla paste
200 ml mleka
1 kesica praška za pecivo
1 veća konzerva breskvi iz kompota ili 5-6 većih svežih bresaka
šlag po želji
prah šećer po želji
220 g šećera
150 g putera
350 g brašna
1 kesica vanile ili 1 kašika vanilla paste
200 ml mleka
1 kesica praška za pecivo
1 veća konzerva breskvi iz kompota ili 5-6 većih svežih bresaka
šlag po želji
prah šećer po želji
Priprema:
Umutiti 6 belanaca i ostaviti sa strane.
Umutiti penasto puter i dodavati jedno po jedno žumance, 220 g šećera sa
kesicom vanilinog šećera, dodati 200 ml mleka, 350 g brašna i prašak za
pecivo, svemu ovome dodati umućena belanca i polako sa spatulom umesati
u prethodnu smesu. Podmazati pleh sipati ovu smesu ( smesa je malo
gušća, ja sam sipala sa kašikom ) i peći oko 12 minuta
Izvaditi iz
rerne naredjati isečene breskve na tanje šnite da pokrije celu tepsiju,
neke možete malo i ugurati unutra, kad budete sekli kolač, videće se
lepo te breskve koje ste malo ugurali u testo, i peći još 45 minuta na
150*C, ili već na kojoj temperaturi pečete kolače.
Možete ukrasiti sa šlagom odozgore ili kad se kolač potpuno ohladi posuti prah šećerom.
Prijatno!!!!
Breskve si moje omiljeno voće a nešto nemam običaj ništa praviti sa njima. Volim ovakve kolače a posebno mi "ima nešto" u tom posipu od prah šećera.
ОдговориИзбришиMene podseća na detinjstvo i mamu,koja je sve pite i kolače posipala sa prah šećerom zamirisan vanilom....lepe uspomene.
ОдговориИзбришиAntes de año nuevo debo decirte que tienes recetas muy buenas y bellas,son recuerdos de tu madre y eso es maravilloso yo también vivo de recuerdos y de aromas en la cocina,abrazos y Feliz 2016,abrazos.
ОдговориИзбриши
ИзбришиMuchas gracias much..I la esperanza de que te gustará este pastel. ¡¡Feliz año nuevo!!