петак, 2. август 2013.

KOLAČ SA BRESKVAMA

Još jedan stari recept,breskve već imate, a ako nemate, može i iz kompota 

Sastojci:
     6 jaja
     220 g šećera
     150 g putera
     350 g brašna
     1 kesica vanile ili 1 kašika vanilla paste
     200 ml mleka
     1 kesica praška za pecivo
     1 veća konzerva breskvi iz kompota ili 5-6 većih svežih bresaka
     šlag po želji
     prah šećer po želji
Priprema:
Umutiti 6 belanaca i ostaviti sa strane.
Umutiti penasto puter i dodavati jedno po jedno žumance, 220 g šećera sa kesicom vanilinog šećera, dodati 200 ml mleka, 350 g brašna i prašak za pecivo, svemu ovome dodati umućena belanca i polako sa spatulom umesati u prethodnu smesu. Podmazati pleh sipati ovu smesu ( smesa je malo gušća, ja sam sipala sa kašikom ) i peći oko 12 minuta
Izvaditi iz rerne naredjati isečene breskve na tanje šnite da pokrije celu tepsiju, neke možete malo i ugurati unutra, kad budete sekli kolač, videće se lepo te breskve koje ste malo ugurali u testo, i peći još 45 minuta na 150*C, ili već na kojoj temperaturi pečete kolače. 


Možete ukrasiti sa šlagom odozgore ili kad se kolač potpuno ohladi posuti prah šećerom.
Ovaj kolač se moze posluziti sa kuglom sladoleda od vanile.




Prijatno!!!!



4 коментара:

  1. Breskve si moje omiljeno voće a nešto nemam običaj ništa praviti sa njima. Volim ovakve kolače a posebno mi "ima nešto" u tom posipu od prah šećera.

    ОдговориИзбриши
  2. Mene podseća na detinjstvo i mamu,koja je sve pite i kolače posipala sa prah šećerom zamirisan vanilom....lepe uspomene.

    ОдговориИзбриши
  3. Antes de año nuevo debo decirte que tienes recetas muy buenas y bellas,son recuerdos de tu madre y eso es maravilloso yo también vivo de recuerdos y de aromas en la cocina,abrazos y Feliz 2016,abrazos.

    ОдговориИзбриши
    Одговори

    1. Muchas gracias much..I la esperanza de que te gustará este pastel. ¡¡Feliz año nuevo!!

      Избриши