среда, 14. мај 2014.

Čorba od koprive i suvog mesa

Juče smo išli kod prijatelja i dobili smo jako puno kopriva, jedan deo smo zamrzli a od jednog dela smo pravili pitu i čorbicu.
Recept za čorbicu sam videla kod Gage na blogu "Moje Grne" i htela sam pošto poto da je napravim,jer koprive volimo a čorbica mi je idealna za ove dane.


Čorbica mi se sviđa jer nema nikakvih dodatnih masnoća i veoma se brzo spremi a ukus joj je fantastičan.


Ja sam je malo drugačije kuvala, ,skuvala sam suva rebra, izbacila tu prvu vodu, oprala meso i nalila sa čistom izvorskom vodom ( pre nekoliko meseci smo otkrili izvor sa čistom vodom za piće nekih desetak km od naše kuće,tamo idemo, napunimo balone sa vodom pa dok traje...kuvamo sa njom i pijemo je )
Kad je meso bilo skoro skuvano, dodala sam krompir,2 čena sitno iseckanog belog luka, umesto pirinča, stavila sam proso, dodala sam 3 šargarepe i sve to kuvala nekih desetak minuta, onda sam dodala koprive i kuvala još nekih 15 do 20 minuta...da sam kuvala krompir pola sata pa tek onda dodala ostalo, krompir bi mi se totalno raspao a koprive namerno nisam htela da kuvam dugo jer su mlade, tek su sad počele da izlaze.
Kad je čorbica bila skuvana, začinila sam je sa biberom i suvim začinom i tek na kraju dodala sitno iseckan mladi luk.
Poslužila sam je sa integralnim hlebom i gustim domaćim jogurtom, jer nisam imala kajmak.

Gago, od srca ti hvala na ovoj ideji za ručak.....moj muž je pojeo dve pune činije čorbe i kaže, jeo bi je još,ali ne može, jer će da pukne.

6 коментара:

  1. Zoko drago mi je da si isprobala, baš si bila brza. :)
    Posebni pozdravi idu tvom suprugu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gago, kod nas u kući sve čorbasto prolazi moj muž obožava sve što je sa kašikom i verujem da je neće biti do večeras.

      Избриши
  2. Одговори
    1. Drago mi je da sam mogla da podelim ovaj Gagin recept sa svima, jer je zaista fina...jedva čekam ovogodišnje koprive a tebi, od srca hvala.

      Избриши