недеља, 21. мај 2017.

Custard with Rum-Marinated Oranges

Jelo nam se današ nešto slatko, ova krema se napravi za manje od 5 minuta, ali joj treba vremena da se ispeče i ohladi, tako da je bolje napraviti je uveče ili rano ujutru da biste imali desert za posle ručka.


Sastojci: 6 jaja,625 ml punomasnog mleka,125 g šećera, ( ko voli slađe neka stavi više šećera )1 kašičica vanilinog ekstrakta ili vanilla paste,4-5 kapi arome pomorandže,
i još:2 pomorandže,1 puna kašika šećera,1 kašičica vanilinog ekstrakta,20 ml ruma

Priprema: U veću zdelu, žicom umutiti cela jaja sa šećerom, dodati punomasno mleko, vanilu i aromu pomorandže i umutiti sve zajedno dok se šećer ne otopi.
Zagrejati vodu u kuvalu za kafu.

U tepsiju staviti 4 remekina ili zdelica za custard, sipati masu od jaja i mleka, naliti sa toplom vodom da su vam remekini do pola u vodi i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C, oko 35 do 40 minuta.Ako koristite manje remekine, podesite temperaturu pečenja, trebalo bi da bude kraće.Izvaditi remekine iz tople vode i ostaviti ih,da se kratko prohlade.

Staviti u frižider, najmanje sat vremena da se stegne.


Pomorandžu oljuštiti, očistiti od bele korice, iseći između membrana komade pomorandže i staviti u zdelu. Dok sečete pomorandžu, cureće sok iz nje, te secite je iznad zdelice, da sačuvate sok, koji će cureti. Kad vam ostane ona "školjka" od isečene pomorandže, iscedite rukom taj sok, dodati rum, vanilu i šećer i izmešati sve zajedno i ostaviti desetak minuta da se pomorandža marinira u sokovima.
** Za vas, koji ne koristite alkohol, možete da koristite Podravkin vanilin šećer sa ukusom ruma**


Pred služenje, sipati marinirane pomorandže, zajedno sa marinadom i poslužiti.


Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Gdje je rum tu sam i ja :) Odličan ti je ovaj recept!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno i nadam se da ćeti se dopasti ukus.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман21. мај 2017. 20:25

    Ovo odgovara mom godišnjem dobu , nešto fino sa pomorandžama. Slikice su vrh!

    ОдговориИзбриши
  4. Dubravka mi pomorandže i mandarine jedemo preko cele godine, stižu nam sa Floride, tako da je meni uvek u redu što god da je sa pomorandžom.Pozdrav ti šaljem.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман22. мај 2017. 10:52

    Nešto slično kao crème brûlée, ovde kod nas, a sa dodatkom narandže, je vrh.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je Sunčice, nešto na tu temu ...a kreme i ja smo u velikoj ljubavi.Od srca ti hvala na poseti.

      Избриши