Jelo nam se današ nešto slatko, ova krema se napravi za manje od 5 minuta, ali joj treba vremena da se ispeče i ohladi, tako da je bolje napraviti je uveče ili rano ujutru da biste imali desert za posle ručka.
Sastojci: 6 jaja,625 ml punomasnog mleka,125 g šećera, ( ko voli slađe neka stavi više šećera )1 kašičica vanilinog ekstrakta ili vanilla paste,4-5 kapi arome pomorandže,
i još:2 pomorandže,1 puna kašika šećera,1 kašičica vanilinog ekstrakta,20 ml ruma
Priprema: U veću zdelu, žicom umutiti cela jaja sa šećerom, dodati punomasno mleko, vanilu i aromu pomorandže i umutiti sve zajedno dok se šećer ne otopi.
Zagrejati vodu u kuvalu za kafu.
Zagrejati vodu u kuvalu za kafu.
Staviti u frižider, najmanje sat vremena da se stegne.
Pomorandžu oljuštiti, očistiti od bele korice, iseći između membrana komade pomorandže i staviti u zdelu. Dok sečete pomorandžu, cureće sok iz nje, te secite je iznad zdelice, da sačuvate sok, koji će cureti. Kad vam ostane ona "školjka" od isečene pomorandže, iscedite rukom taj sok, dodati rum, vanilu i šećer i izmešati sve zajedno i ostaviti desetak minuta da se pomorandža marinira u sokovima.
** Za vas, koji ne koristite alkohol, možete da koristite Podravkin vanilin šećer sa ukusom ruma**
Prijatno!!!!
Gdje je rum tu sam i ja :) Odličan ti je ovaj recept!
ОдговориИзбришиHvala ti puno i nadam se da ćeti se dopasti ukus.
ОдговориИзбришиOvo odgovara mom godišnjem dobu , nešto fino sa pomorandžama. Slikice su vrh!
ОдговориИзбришиDubravka mi pomorandže i mandarine jedemo preko cele godine, stižu nam sa Floride, tako da je meni uvek u redu što god da je sa pomorandžom.Pozdrav ti šaljem.
ОдговориИзбришиNešto slično kao crème brûlée, ovde kod nas, a sa dodatkom narandže, je vrh.
ОдговориИзбришиTako je Sunčice, nešto na tu temu ...a kreme i ja smo u velikoj ljubavi.Od srca ti hvala na poseti.
Избриши