Pečeni kukuruz davno nisam jela.Kad smo tek došli u Kanadu, davnih
sedamdesetih godina,ovde sam, prvi put videla da kukuruz jedu premazan
sa puterom i sa raznim začinima.Čudom se nisam mogla načuditi,to je za
mene bilo sve novo, mi smo kukuruz jeli kuvan ili pečen i bez ikakvih
dodataka.Sećam se mame, koja je kukuruz kuvala bar sat vremena,sada kad
se toga setim,mislim da mu je i dušu skuvala, ja kukuruz kuvam 15 minuta
od kada provri.
Sastojci: 115 g neslanog putera,sobne temperature,3 kašike sitno seckanog peršuna,1 kašika sitno seckanog vlašca,1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice/timijan,2 čena pasiranog belog luka,1 kašika soka od limuna,po ukusu ljuti sos a ne morate,1/4 kašičice soli
Priprema:Sve sastojke pomešati sa puterom i dobro sjediniti.Uzeti veći komad plastične providne folije i sipati smesu na sredinu,oblikovati pomoću folije u rolat,zaviti dobro i ostaviti u frižider da se stegne.(dva do tri sata ili napraviti ranije )
Kukuruz ili skuvajte ili ga ispecite na roštilju. Ja sam moj skuvala i onda ga propekla na roštilj tavi ( bojim se da koristim roštilj kad muž nije tu ) okrećući ga da dobije lepu boju.Ohlađeni puter seći na šnitice i premazati vrući kukuruz.
Poslužiti toplo
Prijatno!!!!
Sastojci: 115 g neslanog putera,sobne temperature,3 kašike sitno seckanog peršuna,1 kašika sitno seckanog vlašca,1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice/timijan,2 čena pasiranog belog luka,1 kašika soka od limuna,po ukusu ljuti sos a ne morate,1/4 kašičice soli
Priprema:Sve sastojke pomešati sa puterom i dobro sjediniti.Uzeti veći komad plastične providne folije i sipati smesu na sredinu,oblikovati pomoću folije u rolat,zaviti dobro i ostaviti u frižider da se stegne.(dva do tri sata ili napraviti ranije )
Kukuruz ili skuvajte ili ga ispecite na roštilju. Ja sam moj skuvala i onda ga propekla na roštilj tavi ( bojim se da koristim roštilj kad muž nije tu ) okrećući ga da dobije lepu boju.Ohlađeni puter seći na šnitice i premazati vrući kukuruz.
Poslužiti toplo
Prijatno!!!!
Zagrizla bih rado. Super je kukuruz ovako spremljen!
ОдговориИзбришиJa često radim kukuruz, naročito kuhan. Ustvari, premažem putrom, malo posolim i dobro uvijem svaki očišćeni klip u papir za pečenje. Zatim stavim u mikrovalnu na 5-10 minuta i gotovo! Naravno, ako peče na grilu i tada ga najprije treba obraditi da bude mekan, a žar samo da lijepu boju i poseban okus. Mislim da je to što ga mi jedemo bez nečeg posebnog daleko bolje i zdravije.
ОдговориИзбришиMi najvuiše volimo kuvan, jer ovde je kukuruz zaista dobar, ali zato moj sin ga obavezno peče na roštilju, i mi ga isto volimo na taj način, samo tako pripremljen jedemo kod njega...Ja kad a kuvam, dodam vrlo malo soli u vodu u kojoj kuvam, dok moj muđž neće ni to, samo voda i kukuruz, ali pojede ono što mu se skuva.
Избриши