Kolača sa voćem nikada dosta, ovaj je bez dodatnih masnoća
Priprema:Brašno,iseckanu čokoladu so i prašak za pecivo pomešati i ostaviti na stranu.Odvojiti belanca od žumanca.Belanca umutiti sa kašikom limunovog soka u šne i ostaviti na stranu.U žumanca dodati šećer,burbon vanilu, limunovu koricu i umutiti u penastu smesu.Dodati pavlaku i sjediniti sa mikserom.
Dodati brašno i iseckanu čokoladu. ( ja sam koristila čokoladne
suzice koje su bile mlečne, kad se koristi iseckana čokolada sa većim
procentom kokoa biće je više u kolaču, jedna od prijateljica ne voli
čokoladu a nisam ni ja bolja )
Umućen šne od belanaca dodavati po malo i nežnim pokretima odozdole prema na gore sjediniti sa testom.
Umućen šne od belanaca dodavati po malo i nežnim pokretima odozdole prema na gore sjediniti sa testom.
Podmazati kalup za tortu, veličine 21-22cm,postaviti papirom za pečenje i premazati sa malo putera i posuti brašnom.Sipati pola količine smese i preko pobacati voće, u ovom slučaju
trešnje a možete i bilo koje drugo voće, ako je krupno isecite na manje
komade i sipati preko ostatak smese .
Ja sam pravila u kalupu za kuglof a može se praviti i u obliku maffina.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko sat vremena ili dok vam ne porumeni. Probati iglom da li je pečen u sredini.
Ja sam pravila u kalupu za kuglof a može se praviti i u obliku maffina.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko sat vremena ili dok vam ne porumeni. Probati iglom da li je pečen u sredini.
Slažem se!
ОдговориИзбриши