Ručak, koji ćete pripremiti za dvadesetak minuta
Sastojci za sos od peršuna: 4 pune kašike sitnije sečenog peršuna,4 kašičice kapara,4 struka sitnije isečenog mladog luka,3 do 4 čena pasiranog belog luka,50 ml maslinovog ulja,sok od pola limuna
Sastojci za ribu: po 150 do 200 g lososa po osobi,sveže samleven biber i morska so,malo maslinovog ulja
Priprema: Oprati peršun i mladi luk, osušiti i sitno iseckati.Staviti u zdelu, dodati pasirani beli luk,kapare, so, ( pazite kapari su već slani i nemojte dodavati puno soli ) sveže samleven biber i maslinovo ulje, promešati i ostaviti na stranu.Pred služenje dodati limunov sok, promešati.
Losos oprati, osušiti i ako ima onih velikih kostiju u sredini,pincetom ih izvaditi.Premazati sa vrlo malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.Na grilu ii u rerni ispod gornjeg grejača, peći svaku stranu od 2 do 3 minuta, okrenuti.Nemojte peći duže, jer će se presušiti riba.
Staviti po parče ribe na tanjir, preliti sa sosom i poslužiti sa prolpgom po vašem izboru ( pirinač,krompir )
Odlična ideja!
ОдговориИзбришиHvala ti i drago mi je da ti ideja dopada.
ИзбришиDraga moja Zorice dovoljno mi je samo da pogledam sliku i apetit je odmah tu,prefini rucak
ОдговориИзбришиDraga moja Zlatice, od srca tebi hvala i veliki ti pozdrav šaljem.
ИзбришиLoso bađ često pravim, volim ga i dimljenoig. I ja anpravim sos uz to ali nisma ovakav probala, super ideja
ОдговориИзбришиVolimo ga i mi na svaki mogući način, a nema ribe koju ne volimo.
Избриши