четвртак, 4. мај 2017.

Pasta sa povrćem i ćevapima

Pasta je najidealnija namirnica, sa kojom se možemo igrati na koji god način hoćemo i uvek dobijemo savršen ručak, koji i veliki a posebno, mali, najviše vole.


Sastojci: 500 g mašnice pasta, ( ili koju vi volite )1 kašičica soli,250 g ćevapa ili sveže kobasice, ( može i više )3 do 4 ćena pasiranog belog luka,1 veća paprika babura, boja po vašem izboru,pola kašičice krupnije sveže samlevenog bibera,pola kašičice tucane ljute paprike,1 veća glavica brokule, iskidana na cvetiće,30 ml maslinovog ulja,po ukusu soli,sveže izrendan parmezan ili romano sir,
sitno iseckan peršun

Priprema: Papriku očistiti i iseći na veće trakice i onda ih iseći na manje komade.U tiganj sipati maslinovo ulje i na jakoj vatri ispržiti papriku, samo da porumeni. Sipati papriku u zdelu i ostaviti sa strane.

U veću šerpu sipati vodu, poklopiti i pustiti da provri. Kad je provrela, dodati kašičicu soli i dodati pastu. Kuvati po uputstvu proizvođača.Dok se pasta kuva, očistiti brokulu, iskidati je na manje cvetiće i 2 do 3 minuta pre nego što je pasta skuvana, dodati u šerpu i skuvati zajedno sa pastom. Brokula ne bi trebala da se prekuva, nego da bude još uvek hrskava.Kad se sve skuvalo, procediti i isprati sa ledenom vodom.Ostaviti da se ocedi.

Dok se pasta kuva, u tiganj, u koji ste ispržili papriku, dodati iseckane ćevape na manje komade, ili, ako koristite svežu kobasicu, iseći crevo i istiskati kobasicu u tiganj. Pržiti i dok se prži, varjačom podeliti komade kobasice na manje komadiće.Kad je meso skoro porumenelo, dodati sitno iseckan beli luk, vratiti papriku nazad u tiganj, i sve dopržiti. Na kraju dodati sitno iseckan peršun, pobiberiti,posoliti, dodati tučenu ljutu papriku ( ako ne volite ljutu, stavite slatku ) i dodati oceđenu pastu sa brokulom.



Sve to ispržiti zajedno u tiganju da se okusi sjedine.Sipati u tanjire, ili u jednu veliku zdelu, izrendati svež parmezan preko i poslužiti sa crnim vinom.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар