Može biti ručak ili fino predjelo za vaše goste
Sastojci:
8 parčadi belog ili braon tost hleba
200 g junećeg mesa ili mesa po vašem izboru
1 manja glavica crnog luka
pola struka praziluka
3 šnite špeka
1 kašika ajvara
1 ljuta papričica
8 šnita sira za sendviče ili bilo koji lako topljivi sir
3 jaja
100 ml kisele pavlake
po ukukusu začini;biber,vegeta,so…
peršun
3-4 čena belog luka
5 većih šampinjona ili pečuraka po vašem ukusu
Priprema:
Sastojci:
8 parčadi belog ili braon tost hleba
200 g junećeg mesa ili mesa po vašem izboru
1 manja glavica crnog luka
pola struka praziluka
3 šnite špeka
1 kašika ajvara
1 ljuta papričica
8 šnita sira za sendviče ili bilo koji lako topljivi sir
3 jaja
100 ml kisele pavlake
po ukukusu začini;biber,vegeta,so…
peršun
3-4 čena belog luka
5 većih šampinjona ili pečuraka po vašem ukusu
Priprema:
U veći i dublji tiganj staviti nekoliko kašika
ulja i dodati sitno seckan crni luk,propržiti nekoliko minuta i dodati
praziluk koji ste takođe sitno iseckali ( obično koristim onaj
svetlozeleni deo od njega za ovakve stvari ) i njega propržiti nekoliko
minuta pa u luk dodati sitno seckani špek ili bilo koju vrstu slaninice (
po želji i ne morate da je stavite, ja sam je dodala radi ukusa ) i to
propržiti i dodati očišćene i isećene na manje komadiće šampinjone i
njih propržiti.Na kraju dodati mleveno meso i pržiti dok vam voda iz
mesa ne uvri.Dodati začine po vašem ukusu, pasirani beli luk ( ako ne
volite jači miris belog luka onda ga stavite na početku sa crnim lukom,
manje će se osećati )kašiku ajvara i seckani peršun i sve to dobro
promešati.Probati za ukus i ako je dovoljno ostaviti da se malo
prohladi.
U prohlađenu smesu dodati jedno jaje i sve dobro sjediniti.
Hlebu odseći koricu i sa oklagijom pažljivi razvaljati da dobijete duplo veći komadić “testa”.
U zdelicu umutiti dva jaja sa kiselom pavlakom i svaki komadić hleba premazati sa tom smesom.
U prohlađenu smesu dodati jedno jaje i sve dobro sjediniti.
Hlebu odseći koricu i sa oklagijom pažljivi razvaljati da dobijete duplo veći komadić “testa”.
U zdelicu umutiti dva jaja sa kiselom pavlakom i svaki komadić hleba premazati sa tom smesom.
Preko smese staviti šnitu sira za sendvič ( ja
taj sir ne volim pa sam koristila mešavinu italijanskih sireva koje
kupim u pakovanju a tu je provolone,mozzarella,parmessan i emmental ) i
posula sam oko desetak g po svakoj šniti.
Preko sira naneti smesu od mesa,tako što ćete podeliti da imate dovoljno za svih 8 parčadi.
Uviti pažljivo u rolnice i staviti na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.Premazati ostatkom smese od pavlake i jaja,posuti sa susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
Malo prohladiti i poslužiti uz grašak, boraniju,pire krompir ili samo sa zelenom salatom ili belolučenim paprikama.
.Prijatno!!!!
Preko sira naneti smesu od mesa,tako što ćete podeliti da imate dovoljno za svih 8 parčadi.
Uviti pažljivo u rolnice i staviti na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.Premazati ostatkom smese od pavlake i jaja,posuti sa susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
Malo prohladiti i poslužiti uz grašak, boraniju,pire krompir ili samo sa zelenom salatom ili belolučenim paprikama.
.Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар