уторак, 16. мај 2017.

Hrskave rolnice od hleba

Može biti ručak ili fino predjelo za vaše goste


  Sastojci:
 8 parčadi belog ili braon tost hleba
200 g junećeg mesa ili mesa po vašem izboru
1 manja glavica crnog luka
pola struka praziluka
3 šnite špeka
1 kašika ajvara
1 ljuta papričica
8 šnita sira za sendviče ili bilo koji lako topljivi sir
3 jaja
100 ml kisele pavlake
po ukukusu začini;biber,vegeta,so…
peršun
3-4 čena belog luka
5 većih šampinjona ili pečuraka po vašem ukusu

Priprema:

U veći i dublji tiganj staviti nekoliko kašika ulja i dodati sitno seckan crni luk,propržiti nekoliko minuta i dodati praziluk koji ste takođe sitno iseckali ( obično koristim onaj svetlozeleni deo od njega za ovakve stvari ) i njega propržiti nekoliko minuta pa u luk dodati sitno seckani špek ili bilo koju vrstu slaninice ( po želji i ne morate da je stavite, ja sam je dodala radi ukusa ) i to propržiti i dodati očišćene i isećene na manje komadiće šampinjone i njih propržiti.Na kraju dodati mleveno meso i pržiti dok vam voda iz mesa ne uvri.Dodati začine po vašem ukusu, pasirani beli luk ( ako ne volite jači miris belog luka onda ga stavite na početku sa crnim lukom, manje će se osećati )kašiku ajvara i seckani peršun i sve to dobro promešati.Probati za ukus i ako je dovoljno ostaviti da se malo prohladi.

U prohlađenu smesu dodati jedno jaje i sve dobro sjediniti.
Hlebu odseći koricu i sa oklagijom pažljivi razvaljati da dobijete duplo veći komadić “testa”.
U zdelicu umutiti dva jaja sa kiselom pavlakom i svaki komadić hleba premazati sa tom smesom.
Preko smese staviti šnitu sira za sendvič ( ja taj sir ne volim pa sam koristila mešavinu italijanskih sireva koje kupim u pakovanju a tu je provolone,mozzarella,parmessan i emmental ) i posula sam oko desetak g po svakoj šniti.
Preko sira naneti smesu od mesa,tako što ćete podeliti da imate dovoljno za svih 8 parčadi.

Uviti pažljivo u rolnice i staviti na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.Premazati ostatkom smese od pavlake i jaja,posuti sa susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumeni.

Malo prohladiti i poslužiti uz grašak, boraniju,pire krompir ili samo sa zelenom salatom ili belolučenim paprikama.



.Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар