петак, 26. мај 2017.

Jagoda milk shake

Kad smo mi došli u Kanadu, ovi šejkovi sa voćem i sladoledom su bili veoma popularni..došla su nova, modernija vremena i više ih ne zovu šejkovima sad ih zovu smoothies...za mene je to jedno te isto, mada šejkove su pravili sa sladoledom,izbor po ukusu, i mlekom. Ne sećam se da li su stavljali i sveže voće..uh davno je to bilo,skoro četrdesetak i kusur godina kako sam ovde a od tada su se mnoge stvari izmenile.
Danas smo, moj muž i ja, se vratila u ta davna vremena i uživali u shake od jagoda.


Sastojci: 250 g svežih jagoda,2-3 velike kugle sladoleda od jagoda ili od vanile,250 ml mleka ( umesto mleka može mleko od kokosa, badema ) 

Priprema: U blender staviti jagode i mleko i izblendirati, dodati dve tri kugle sladoleda u tu smesu i njih kratko sjediniti sa smesom od mleka, samo da se sjedini i poslužiti u visokim čašama.Može se napraviti i bez sladoleda, staviti kokosovo mleko ili mleko od badema dodati sveže jagode, dve banane i kockice leda i sve to izblendirati u blenderu i poslužiti.


Prijatno!!!!

6 коментара:

 1. Ovo mi izgleda baš osvežavajuće, moraću da isprobam! :)

  The Fashion Spell | Instagram

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Jasmina...nama su ovi napitci idealni za tople dane. Hvala na poseti i topli pozdrav.

   Избриши
 2. Ovo je pravo osveženje i vrlo zdravo, a i malo slatko da se zasladimo, sve u jednom.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Tako je, zato je idealno za letnje posle podne..Pozdrav Aleksandra.

   Избриши
 3. A mi smo tu ostali seljaci pa ono jedemo jagode kada ih uberemo!:)) Nekako smoothie i shake nisu baš zaživjeli. Ne mogu reči da ih ne volim i da ovakvi kao ovaj tvoj (bez dodanog šećera) nisu fini. Dapače. Pa ipak voće preferiram bez dodataka.:)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kad bih ja imala te domaće jagode i ja bih ih pojela...inače kupujem jagode koje su zamrznute za ovakve stvari a sveže pojedemo, i to na brzinu.

   Избриши