Volimo pečenu piletinu sa krompirom, ova je malo drugačije...možda se dopadne i vama.
Sastojci:
8 pilećih batkova
6 do 8 osrednjih krompira5-6 mladih šargarepa
60 g maslinovog ulja
1 puna kašika paradajz pirea
2 kašičice crvene paprike
500 do 750 ml vode ili temeljca
so, biber, suvi začin, italijanski začin
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštiti, krompir iseći na osmine a šargarepu iseći na manje parčiće.
Sve to staviti u pekač.Preliti sa maslinovim uljem ( ja sam umesto maslinovog ulja koristila mast od patke, koju sam danas sasvim slučajno našla u jednoj od kanadsakih samoposluga ) pobiberiti, posoliti i dodati malo suvog začina i italijanskog začina, po ukusu.
Rukama sve dobro izmešati i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni.
Peći oko 25 do 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C dok krompir i piletina malo ne omekšaju.
Vratiti nazad u rernu i peći još 15 do 20 minuta.
Prijatno!!!!!
Omiljeni nedjeljni rucak!
ОдговориИзбришиJa to mogu uvek.
Избриши