понедељак, 27. јул 2015.

Pileća čorba sa povrćem

Volimo čorbice na bilo koji način....a dodatak limunovoig soka i jogurta u ovu čorbicu baš prija na ovoj vrućini i što je najvažnije, ne treba joj puno vremena da se skuva.


Sastojci:

piletina po izboru: krilca, bataci, belo meso ili celo manje pile
1 velika glavica crnog luka
2 štapa celera
3 do 4 mlade šargarepe
1 paškanat
pola koren celera
2 do 3 krompira
1 ljuta paprika
pola manje glavice karfiola
2 čena belog luka
50 ml ulja
po ukusu so, biber, suvi začin, malo mlevene aleve paprike

Za začinitu čorbu:

2 jaja
100 g gustog grčkog jogurta
sok od 1 limuna

Priprema:

U veću šerpu sipati ulje i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok luk ne postane staklast. Dodati šargarepu, koju ste isekli na kockice, štapiće celera, koji ste isekli na manje polumesece, paškanat, koji ste isekli na manje kockice, beli luk, stnije isečen i dinstati oko 5 minuta, onda dodati piletinu po vašem izboru, ja sam koristila krilca, koja sam razdvojila na dva dela a onaj mali,treći deo, ja ga obično bacim, dodati suvi začin,promešati i smanjiti temperaturu,poklopiti i dinstati dok meso malo ne omekša i ne pusti svoje sokove.

Za to vreme pripremiti svo ostalo povrće, iseći ga na koliko možete iste kockice a karfiol iskidati na male cvetiće i sve to dodati u šerpu sa mesom, naliti sa vodom, začiniti po ukusu i pustiti da provri, kad provri,smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 do 20 minuta ili dok vam povrće ne omekša.

Ako želite, deo povrća možete izvaditi i samleti u blenderu, ja nisam jer mi je čorba bilo dovoljno gusta od povrća.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi vrlo kratko..
Za to vreme umutiti jaja, dodati gusti grčki jogurt i limunov sok.
Uzeti punu kutlaču vruće čorbe i polako dodavati u umućena jaja, stalno muteći sa žicom za mućenje, u suprotnom ćete dobiti skuvana jaja u rezancima a ovo radimo da bismo izjednačili temperaturu smese od jaja sa temperaturom čorbe.
Sipati temperirana jaja u čorbu, promešati,probati da li je još nešto potrebno od začina.
Pre služenja posuti sa sitno iseckanim peršunom.


Prijatno!!!!!

2 коментара:

  1. Čorbe su neprikosnovene po vrućinama. Odličan predlog, dugo nisam spremala čorbu.. Pozdrav! ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti draga moja Sandra, volimo ih i mi i nekako su mi najlakjše da se naprave po ovoj vrućini!!

    ОдговориИзбриши