Danas ćemo da "posetimo" Siriju...dok sam živela u jednom delu grada gde je bilo mnogo naših ljudi, upoznala sam porodicu koja je bila iz Novog Sada, gde je suprug bio Sirijac i koji je perfektno govorio srpski... deca su nam se družila i kod njih sam isprobala mnogo sirijskih jela, koje je naša Vera odlično spremala, uz njegovu pomoć.
Sastojci:
50 g pinjola
po pola kašičice soli i bibera
1 kašičica cimeta
3 do 4 oljuštena zrela paradajza
2 ili više glavice crnog luka
3 zelene paprike
60 ml ( 4 pune kašike ) ulja
4 osrednja krompira, deblje isečenih
125 ml goveđi temeljac ili vode
Priprema:
Od mesa napraviti deblje ćevape i staviti ih na pleh prekriven pek papirom i peći ih u rerni oko desetak minuta na 180°C samo da promene boju.
Izvaditi ih i ostaviti sa strane.
Krompir oljuštiti,oprati, osušiti kuhinjskim papirom i iseći na deblje kolutove, dodati 1 punu kašiku ulja, so i biber,izmešati, staviti na pleh i peći na 200°C samo da malo porumene, ne trebaju biti potpuno pečeni.
Skuvati beli pirinač dugog zrna i poslužiti sa kawaj,uz to dodati zelenu salatu i imate kompletan ručak.
Na žalost sliku posluženog jela nemam jer je čekalo njih 4 da im poslužim ručak.
Prijatno!!!!
Hvala za ovaj recept, sve su sastojci koje volimo, samo na drugi način, uvek dobrodošao, neki nov.
ОдговориИзбришиKate, slažem se sa tobom...mi smo izuzetno uživali u ovom ručku. Topli pozdrav.
Избришиgreat post, this recipe looks amazing!
ОдговориИзбриши- www.angelavissers.com
Thank you so much.Warm regards.
ОдговориИзбришиMoja ćerka obožava ćufte, pravim ih na razne načine da nam ne dosade... Evo još jednog koji ću isprobati 😊
ОдговориИзбришиHvala Nina...nama su se izuzetno dopale ,sve se uklopilo jedno sa drugim. Nadam se, da će se dopasti i tvojoj ćerki.
ИзбришиThis sounds lovely!
ОдговориИзбришиThank you Ms. Kennedy
Избриши