среда, 29. јул 2015.

Punjene teleće rolnice


Jedan vrlo lep ručak za vas i vaše ukućane.


Sastojci:

oko 1 kg tanko isečenih telećih šnicli

Za punjenje:

1 kašika maslinovog ulja
1 mala glavica crnog luka ili 1 veća ljutika
2 čena belog luka
po ukusu so i biber
1/4 kašičice origano
125 ml hlebnih mrvica
1 umućeno jaje
oko 750 ml sosa od paradajza
60 ml suvog belog vina
2 kašičice slatka ili ljuta dimljena paprika
sveže iseckan peršun

Sastojci za sos od paradajza:

1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 do 3 čena pasiranog belog luka
125 ml dobrog crvenog vina
oko 800 g seckanog paradajza iz konzerve ili flaše
1 kašika iseckanog peršuna

Priprema:

Prvo napraviti sos od paradajza. ( ako nećete da pravite, možete kupiti već gotov, izbor je vaš.Ja više volim da ga napravim sama )
Zagrejati ulje u što veći tiganj i dodati sitnije isečen crni luk i pržiti ga na osrednjoj temperaturi dok ne omekša i ne postane staklast,dodati beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, oko minut.
Naliti sa vinom, povećati temperaturu i kuvati, a varjačom izgrebati dno tiganja,dok skoro sva tečnost ne uvri.
Dodati paradajz,so i biber, promešati i kuvati na tihoj temperaturi,poklopljeno oko 15 do 20 minuta.
Na kraju dodati sitno iseckan peršun i ostaviti sa strane.

Sad ćemo pripremiti punjenje za šnicle.
U tiganj staviti kašiku maslinovog ulja, zagrejati na osrednjoj temperaturi i dodati sitno iseckan luk i pržiti dok ne omekša, oko desetak minutra ali pazite da ne izgori, dodati beli luk i pržiti i njega samo da zamiriše i na kraju dodati origano,so i biber.
Skloniti sa ringle, sipati u zdelu i ostaviti da se malo ohladi.
U ohlađeno dodati mrvice, biber,jaje i sitno iseckan peršun i sve dobro sjerdiniti sa vašom rukom.

Šnicle pobiberiti, malo posoliti i ako imate mešavinu italijanskog začina pospite ,malo po njima.
Na početku svakog parčeta mesa staviti po punu kašiku nadeva i zaviti meso u rolnicu.( ako je potrebno zatvorite krajeve sa čačkalicom, moji parčići su baš bili veliki i nije bilo potrebe da ih zatvaram čačkalicom.


Sad napraviti sos za šnicle.

Uzeti pripremljen sos, koji ste ostavili na stranu, dodati mlevenu dimljenu papriku, ja sam koristila pola slatke pola ljute, vi koristite onu koju vi volite, dodati sok od limuna i vino,sve dobro izmešati i sipati pola količine sosa u posudu,veličine 22cm X 30cm ( kod mene je posuda manja ali dosta dublja i ja sam pravila samo pola količine za moje momke, nisam htela da mi ostane ) naređati punjene rolnice i preliti sa ostatkom sosa.



Zagrejati rernu na 180°C posudu sa rolnicama pokriti i ušuškasti sa folijom i peći oko 30 do 40 minuta. Teletina treba da bude pečena i meka, pazite da je ne prepečete, probajte meso posle 30 minuta.
Ostaviti da se malo ohladi.
Po želji možete poslužiti samo sa sosom, hlebom sa belim lukom i salatom po izboru ili skuvati pastu i poslužiti sa njom, izbor je vaš.
Posuti sa sitno iseckanim peršunom i sveže izrendanim parmezanom.


Нема коментара:

Постави коментар