уторак, 28. јул 2015.

Cezar salata od lisnatog kelja ( Kale Caesar Salad )

Mnogima omiljena salata, na malo drugačiji način,može da vam zameni kompletan obrok ako uz nju dodate i malo grilovane piletine i garlic bread.


Sastojci za salatu:

od 300 do 400 g očišćenog lisnatog kelja
2 do 3 pune kašike sitno iseckanih listova nane / mente
2 ljute papričice jalapeno
25 g pečenih kockica hleba
59 g sveže izrendanog parmezana
sok od 1 limuna

Sastojci za preliv:

125 ml dobrog maslinovog ulja
sok od 1 limuna
2 kašičice dižon senfa
oko 4-5 zelenih maslinki
50 g sveže izrendanog parmezana
1 ljuta papričica
2 čena pasiranog belog luka
so i biber po ukusu

Priprema:

Prvo napraviti prepečene kockice hleba. Iseći na kockice stari hleb, preliti sa malo maslinovog ulja i ispeći ih u rerni dok vam ne porumene ( meni su porumeneli malo više dok sam jurila muvu iz kuhinje ja zaboravih na njih )
Ostaviti ih da se ohlade.

Sve sastojke za preliv staviti u blender ili štapnim mikserom sve samleti i ostaviti sa strane.

Listove kelja oprati, očistiti od debelih drški i ako imate sušilicu za salatu, osušite je u njoj.
Iseći ih na tanje trakice i staviti u veliku zdelu,( ako vam je pretvrdo, malo je izmeljati rukama ) dodati isečene listove nane, izrendani parmezan, limunov sok i isečenu jalapeno papriku na tanje polukrugove.
Preliti sa pripremljenim prelivom,sve dobro izmešati i ako hoćete, staviti nekoliko maslinki odozgore i izrendati još malo parmezana preko.
Poslužiti odmah sa kolutovima limuna u slučaju da neko još hoće da nacedi svež limunov sok preko.

Нема коментара:

Постави коментар