Parče ove trorte, salata i ne treba vam ništa više.
Sastojci:
6 pečenih paprika
2 kašike ulja
1 mlala glavica crnog luka
so i biber
Za zelen omlet:
2 male tikvice isečene na sitne kocke
2 čena sitno iseckanog belog luka
2 kašike ulja
so i biber
Za premazivanje:
3 pune kašike kisele pavlake
300 g krem sira
200 g kravljeg sira
sitno iseckan bosiljak
kačkavalj za posipanje torte
i još:
12 jaja
150 ml mleka
so i biber
Priprema:
Pobiberiti i posoliti po ukusu.
Sipati u jednu veću činiju i ostaviti da se ohladi.
U ohlađene tikvice dodati 6 jaja 75 ml mleka i posoliti i pobiberiti po ukusu.
Umutiti sve zajedno i ostaviti na stranu.
Sipati u veću zdelu i ostaviti da se ohladi.
U ohlađene paprike dodati 6 jaja,75 ml mleka i posoliti i pobiberiti.
Umutiti sve zajedno.
U tiganj staviti malo ulja i od svake mase ispržiti po tri tanja ili dva deblja omleta.
Kad sipate masu u tiganj, poklopite da vam se omlet ispeče u pari i sa gornje strane.
Omlete od tikvica staviti na 1 tanjir a omlet od paprika staviti na drugi tanjir.
Ostaviti ih da se potpuno ohlade.
Ja sam od svake mase napravila po 3 omleta i moj tiganj je bio 22 cm prečnika.
Dok se omlet hladi vi napravite premaz.
U zdelu staviti kravlji sir, krem sir, kiselu pavlaku i sitno iseckan bosiljak i viljuškom sve sjediniti u kremastu masu.( ja sam i ovde stavila 1 čen sitno iseckanog belog luka )Kalup za tortu veličine 22 cm prekriti sa providnom folijom tako da joj stranice vise i stavite omlet od tikvica, premazati sa masom od sira, preko staviti omlet od paprika i opet premazati sa masom od sira i tako uraditi dok imate materijala.
Ostaviti malo masu od sira da premažete tortu okolo i odozgore a i ne morate.
Pred služenje premazati tortu svuda okolo i odozgore, posuti sa izrendanim sirom i ukrasiti po želji.
Mnogo lepo izgleda, baš je dekorativan... ♥ I sastojci garantuju dobar ukus!
ОдговориИзбришиHvala Gago...Topli pozdrav.
ИзбришиOdlično izgleda, samostalni obrok!
ОдговориИзбришиTako je a inače je dobro i za male žurkice sa preijateljima. Hvala Ingrid.
Избриши