четвртак, 23. јул 2015.

Prilog od tikvica i cherry paradajza

Nemate puno vremena da spremate ručak...ispecite meso na roštilju i dodajte ovaj prilog i ne treba vam ništa više.


Sastojci:

3 do 4 male tikvice zucchini
1 velika glavica ljubičastog luka
250 g cherry paradajza
2 čena belog luka
sveži začini po ukus ( majčina dušica, oregano, bosiljak, ruzmarin
so i biber
2 do 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U veći i dublji tiganj sipati ulje i zagrejati ga na osrednjoj temperaturi.
Dodati krupnije isečen ljubičasti luk, ili koji imate i pržiti ga da postane staklast i malo omekša.

Dok se luk prži,iseći oprane i osušene tikvice na krupnije kocke, cherry paradajz na polovine i beli luk grubo naseckajte.
Kad je luk omekšao dodati tikvice,paradjz i beli luk,pojačajte temperaturu i pržiti da tikvice samo malo omekšaju a paradjz se malo smežura, ali morate češće da mešate, da se ne zalepi za dno tiganja.
Posoliti i pobiberiti, dodati začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.


Ovako pripremljen prilog možete poslužiti toplo ili hladno.
Posuti sa sitno iseckanim bosiljkom ili peršunom.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар