Nemate puno vremena da spremate ručak...ispecite meso na roštilju i dodajte ovaj prilog i ne treba vam ništa više.
Sastojci:
1 velika glavica ljubičastog luka
250 g cherry paradajza
2 čena belog luka
sveži začini po ukus ( majčina dušica, oregano, bosiljak, ruzmarin
so i biber
2 do 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U veći i dublji tiganj sipati ulje i zagrejati ga na osrednjoj temperaturi.
Dodati krupnije isečen ljubičasti luk, ili koji imate i pržiti ga da postane staklast i malo omekša.Kad je luk omekšao dodati tikvice,paradjz i beli luk,pojačajte temperaturu i pržiti da tikvice samo malo omekšaju a paradjz se malo smežura, ali morate češće da mešate, da se ne zalepi za dno tiganja.
Posoliti i pobiberiti, dodati začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.
Posuti sa sitno iseckanim bosiljkom ili peršunom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар